Les Escoles visiten l’exposició Cubisme i Terracota

El passat 2 de març diversos grups escolars van visitar l’exposició Cubisme i Terracota en una visita comentada pel mateix artista, Pere Casanovas Santacana, professor jubilat.

Els alumnes de 3er i 4rt de primària de diverses escoles del territori van poder treballar la vessant didàctica d’aquesta mostra relacionada amb el moviment artístic que va irrompre amb força a principis del segle XX i que va trencar amb els clàssics models estètics convencionals: es tracta de l’art i la innovació més important del segle XX, el Cubisme.

L’artista va introduir el context històric d’aquest moviment, destacant la revelació dels cànons establerts i la seva rellevància, així com també el context artístic i artistes rellevants, posant el focus a la nova visió i projecció cap a l’Art Modern. Tot seguit, Casanovas va explicar què el va motivar i quina va ser la seva inspiració en la realització de les obres de l’exposició i la tècnica utilitzada.

La visita va finalitzar amb la visualització d’un vídeo que mostra els quadres originals que han servit d’inspiració a l’autor per a fer les 45 reproduccions en ceràmica d’aquesta mostra. Destaquem artistes com Pablo Picasso, José Moreno Villa, Paul Cézanne, George Valmier, Bohumil Kubista, Jean Metzinger, Umberto Boccioni i Diego Rivera, entre molts d’altres.

Aquesta és l’última setmana que es pot visitar l’exposició a l’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae, oberta fins al 6 de març en horari de dijous a dissabte de 18h a 20h i diumenges i festius de 12h a 14h i de 18h a 20h. L’entrada és lliure i totalment gratuïta.