Prop de 300 alumnes del Penedès aprofundeixen coneixements amb els “Neandertals a Catalunya”

Durant aquests dies, l’exposició “Neandertals a Catalunya” ha apropat uns 300 alumnes de primària fins a ESO del Penedès a l’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer per dur a terme unes visites escolars didàctiques a la mostra i treballar la seva vessant didàctica. Les visites s’han dut a terme els matins en grups per les diferents aules dels cursos i encapçalada pels professors propis de cada centre. També s’han dut a terme tallers amb diferents famílies.

A partir de textos, gràfics, mapes, vídeos, reproduccions de fòssils, eines i la projecció d’audiovisuals en pantalles a la mateixa sala, els alumnes han pogut conèixer l’estat de l’ Homo neanderthalensis i han donat resposta a diferents qüestions sobre qui eren els Neandertals i com es van descobrir, d’on ve el seu nom i on van viure, com eren físicament i què els diferenciava de nosaltres, on hi ha fòssils de Neandertals a Catalunya, què menjaven i com era el seu entorn, quin pensament simbòlic podien tenir i quines connexions genètiques tenim amb ells. A més, mitjançant una senyalèctica basada en codis QR els alumnes disposaven de vídeos d’ampliació.

Des de la Fundació Pinnae estem molt satisfets de la resposta del món educatiu i com s’han involucrat i han preparat tot un treball d’aula per a compartir coneixement amb tot l’alumnat.

L’exposició “Neandertals a Catalunya” finalitza aquest diumenge 4 de novembre la seva estada a Vilafranca del Penedès. La mostra es pot visitar fins a aquesta data en horari de dijous a dissabte de 18h a 20h i diumenges i festius de 12h a 14h i de 18h a 20h.