Torna la gran festa del piano amb el 46è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya

El dissabte dia 18 de juny es va iniciar el 46è Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya amb les proves qualificadores de la categoria “C” i que correspon als pianistes de fins a 13 anys, seguint amb les proves de la categoria “B” per pianistes de fins a 17 anys i cloent un cap de setmana clàssic amb les proves qualificadores per la categoria “A” de pianistes de fins a 21 anys, que van tenir lloc diumenge a partir de les 10 del matí.

Les proves van seguir el dissabte 25 de juny amb les proves qualificadores de la categoria “Sènior” de pianistes fins a 26 anys. Aquesta categoria també té els seus guanyadors. Tots els resultats es poden consultar al següent enllaç Resultats de totes les categories

Totes les proves qualificadores es van dur a terme a l’Auditori del Fòrum Berger Balaguer, amb entrada lliure i gratuïta. Aquest concurs acull a joves pianistes d’arreu de l’estat que participen en un dels festivals més prestigiosos per aglutinar totes les categories i reunir estudiants de les millors escoles i professors de piano de la península.

Els membres del Jurat qualificador que van dur a terme les audicions i van emetre el veredicte final de les proves són personalitats com Adolf Pla, Ramon Coll, Jordi Camell, Tensy Krismant, Lluís Grané, Fanny Escrig, Mireia Datzira i Mercè Molero.

El concurs, organitzat per Joventuts Musicals de Vilafranca del Penedès i  amb la col·laboració de la Fundació Pinnae, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, forma part de la Unió Europea de Concursos de Música per la Joventut.

L’acte de cloenda del concurs es celebrarà el diumenge 3 de juliol a les 7 de la tarda amb l’actuació dels primers premis de cada categoria i lliurament de diplomes a tots els guardonats. Aquest concert és també d’accés lliure i gratuït per a tothom que vulgui assistir-hi.