SUBIRACHS a l’Espai Cultural Fòrum Berger

L’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acull del 30 de juny al 7 d’agost de 2022 una exposició de dibuixos de Josep Mª Subirachs a l’espectador, i fa un homenatge a un dels millors artistes del s. XX del nostre país.

El dibuix és la primera etapa de tota obra artística, però també és, per si mateix, un gènere definitiu que té tanta importància com la resta de les arts. Subirachs, conegut sobretot com a escultor, considerava que el dibuix és, entre les arts plàstiques, la llavor, l’origen, els fonaments, la veritat. Afirmava que en el dibuix és difícil amagar els defectes que en altres especialitats poden quedar camuflats per la matèria, perquè en el dibuix la matèria és tan escassa que no permet amagar res.

Els dibuixos exposats en aquesta mostra a la sala del Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès. No és tracta exclusivament d’esbossos preparatoris d’escultures, sinó de dibuixos amb entitat pròpia, amb tema individualitzat.

Vida de Josep Maria Subirachs

Josep Maria Subirachs (1927- 2014) va ser escultor, pintor, gravador, escenògraf i crític d’art català. Fill de família obrera, qui als 14 anys va començar a treballar al taller de l’escultor Enric Monjo. L’any 1948 va realitzar la seva primera exposició individual.

A l’any següent participà en el II Saló d’Octubre de Barcelona, on exposà durant diversos anys seguits, que li va donar reconeixement, i va obtenir una beca per estudiar a París.

L’any 1954 es trasllada a viure a Bèlgica, amb influència de Luc Peire, durant dos anys va experimentar i definir el seu estil propi. El 1957 s’inicia en l’escultura pública.

A partir del 1965 opta per una nova figuració. Vol que la seva obra comuniqui a través de símbols i referències al món clàssic. El 1986 rep l’encàrrec de crear en grup escultòric la Passió de la Sagrada Família de Gaudí, que hi dedica gairebé vint anys esculpint.

La mostra es pot visitar a l’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae, del 20 de maig i fins al 26 de juny en horari de dijous a dissabte de 18:30h a 20:30h i diumenges i festius de 12h a 14h i de 18:30h a 20:30h. L’entrada és lliure i totalment gratuïta.

SUBIRACHS
Selecció de dibuixos

Del 30 de juny al 7 d’agost de 2022
Obertura de Portes: 30 de juny a les 18:30.

Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer
Rambla Nostra Senyora, 6  – Vilafranca del Penedès
Horari: de dijous a dissabte de 18:30-20:30h i diumenges i festius de 12-14h i de 18:30-20:30h.

Entrada lliure i gratuïta