La Fundació Pinnae va col·laborar en el lliurament a 596 infants d’una joguina educativa i una de lúdica en la campanya de joguines de la Creu Roja

La Fundació Pinnae va col·laborar amb la campanya de joguines de la Creu Roja Alt Penedès aquest passat Nadal, sumant-se un any més a aquesta iniciativa que ja celebrava la seva 26ena edició. L’espai cultural del Fòrum Berger Balaguer va ser punt de recollida de joguines i va possibilitar la col·laboració en fila zero amb la campanya.

Concretament a l’Alt Penedès s’ha aconseguit que 596 infants rebin una joguina lúdica i una altra d’educativa. Enguany, s’ha dut a terme un model més participatiu, que ha apoderat a les famílies i als infants i on els pares han pres un rol actiu en tot el procés. L’import total que ha recaptat Creu Roja Alt Penedès amb aquesta campanya ha estat de 5.750€ en un projecte que es va dur a terme durant els mesos de novembre i desembre de 2018.

Moltes famílies a conseqüència de la manca de recursos econòmics no poden complir un dels somnis dels més petits de la casa durant les festes de Nadal. Cal tenir present que són molts nens i nenes que es queden sense rebre una joguina per diferents mancances. Per aquest motiu Creu Roja Alt Penedès duu a terme, any rere any, aquesta campanya. Al mateix temps, la campanya pretén sensibilitzar la població de les necessitats de moltes famílies i de les repercussions que tenen en els seus fills i filles durant aquestes dates.

Campanya de Joguines. Cap infant sense joguina

La Campanya de Joguines s’emmarca en el projecte “La joguina educativa”, que Creu Roja Joventut duu a terme per tot Catalunya durant tot l’any per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i el dret dels infants a jugar. Per això, les joguines repartides són noves – ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies-, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.