Es presenta el projecte ‘La Força del Teatre’ que compta amb el suport de la Fundació Pinnae

Aquest dilluns 16 de gener de 2023 s’ha presentat al Teatre Casal de Vilafranca, la segona edició del projecte ‘La Força del Teatre’, una iniciativa del Casal Societat La Principal que pretén preservar la memòria de la llibertat d’expressió en la dramatúrgia i oferir un espai als joves perquè puguin exposar les seves inquietuds a partir d’una obra de producció pròpia.

Aquesta proposta va ser seleccionada en la Convocatòria 2022 Impuls pel Territori, organitzada per la Fundació Pinnae, i ha permès donar continuïtat, créixer i aportar novetats al projecte, expandint-se també a Gelida i a Santa Margarida i els Monjos.

Expressar inquietuds i necessitats

El projecte ‘La Força del Teatre’ està dividit en dues parts: d’una banda incorpora una sessió teòrica amb Marc Jobani, on s’explora el teatre com a eina expressiva i es tracta el seu paper sociocultural en la història de la Humanitat, vinculant el teatre i diverses obres a la crítica i reflex de diferents èpoques històriques; i de l’altra, el projecte també fomenta la creació de guions i peces teatrals elaborades pels mateixos alumnes, que enguany representaran al Teatre Casal, a la Unió Casal Gelidenc i a Mas Catarro dels Monjos. Aquesta part pràctica consistirà en onze sessions a càrrec de Marc Martí i Marta Casas.

L’objectiu principal d’aquest projecte és aconseguir que els joves s’expressin a través del teatre.

Aquest 2023 el projecte començarà a l’Escorxador de Vilafranca amb els alumnes de l’Institut Milà i Fontanals el 18 de gener, al Centre Cultural de Gelida el dia 20 en format extraescolar i més endavant a la Sala Alguer dels Monjos, adreçant-se a alumnes entre els 15 i els 20 anys. Els tallers tindran una durada de dos mesos que culminaran amb les representacions finals, que seran obertes a tothom i també s’hi convidaran els alumnes dels instituts del Penedès per assistir-hi com a públic. A banda de les representacions a Gelida i als Monjos amb els seus grups respectius, el Teatre Casal acollirà les obres de tots tres municipis el dissabte 1 d’abril.

Amb aquesta iniciativa, la Fundació Pinnae recolza entitats del territori que desenvolupen projectes de caire cultural i educatiu fent servir el teatre com a forma d’expressió artística per a joves i adolescents.