Projecte Apropa’t de la Creu Roja de la Convocatòria 2019

La Fundació Pinnae ha donat suport al projecte Apropa’t de la Creu Roja que té com objectiu donar el suport i la informació dels recursos existents que té la xarxa territorial a persones majors de seixanta-cinc anys que es troben en zones disperses geogràficament. El projecte preveu adaptar una unitat mòbil d’intervenció que es desplaçarà per les comarques de l’Alt Penedès, Anoia i Garraf.

El projecte ha tingut com a objectiu mobilitzar una unitat mòbil d’intervenció social amb la finalitat d’apropar-se a zones urbanitzades que es troben lluny dels nuclis urbans i sense recursos bàsics pròxims per atendre a aquelles persones que pateixen aïllament, soledat, problemes de salut o altres problemàtiques.

Es pretén empoderar a aquestes persones amb la finalitat de millorar la qualitat de vida i les seves oportunitats, oferint coneixements, eines per a prevenir i respondre davant situacions de necessitat.

La unitat mòbil està equipada amb mobiliari adaptat. Aquesta unitat s’ha adaptat a les diferents situacions detectades segons la població, i per tant, podran desenvolupar diferents tipus d’activitats; servei d’informació i atenció, sensibilització, vida associativa, dinamització d’activitats, prevenció i promoció de la salut i entrega d’ajuts bàsics.

El projecte s’ha dut a terme a quatre pobles de la Vegueria Penedès: Cabrera d’Anoia, Canyelles, Mediona i Olivella. Ha estat molt ben acollit pels residents.  La presència de la Creu Roja, amb el projecte Apropa’t, ha afavorit les seves vides i els ha donat tranquil·litat, i en molts casos s’han convertit en nous confidents de la seva vida, els seus conflictes i les seves pors. Així doncs l’acompanyament emocional, tant presencial com telefònic ha fet el seu efecte en tots ells.