Ferm compromís social de la Fundació Pinnae amb la gent gran del territori

Vivim en una societat cada vegada més longeva i amb un augment considerable de l’esperança de vida respecte al segle passat. Avui és necessari crear noves infraestructures per fer front a les noves necessitats socials d’aquest col·lectiu, que cada vegada arriba a edats més avançades i amb nous requeriments en el seu itinerari vital.

Davant d’aquest escenari La Fundació Pinnae continua el seu ferm compromís social i presenta un projecte de rehabilitació d’un edifici per convertir-lo en apartaments tutelats oferint nous serveis a la gent gran del territori, i procurant-los una longevitat activa i saludable.

Avui ha tingut lloc la presentació pública d’aquest projecte al Fòrum Berger Balaguer. La presentació ha estat a càrrec del Sr. Martí Solé, president de la Fundació Pinnae, Sr. Antoni Gistau, director tècnic de la Fundació Pinnae i la Sra. Marga Padullés, directora tècnica de la Residència Inglada Via.

FOTO3
Pinnae amb aquest nou projecte de  construcció dels apartaments, serà entitat pionera al territori disposant de diverses instal·lacions, per tal d’oferir un ampli ventall de serveis i assistència a la gent gran que inclouen diferents àrees, com és una Residència, el Centre de dia i ara el nou projecte dels apartaments tutelats de lloguer.

Els apartaments tutelats i els seus beneficis

Es tracta d’un conjunt d’habitatges privats amb estances d’ús comú i sense barreres arquitectòniques.

Amb aquest nou servei la Fundació Pinnae pretén donar una oferta residencial a persones grans autònomes, oferint el lloguer d’uns apartaments adaptats a les seves necessitats i amb uns serveis que donin seguretat i confort amb la incorporació de tots els elements domòtics que siguin necessaris.

Un altre aspecte important és la socialització que pot gaudir la persona resident, una bona manera per combatre la solitud i tenir ganes per desenvolupar activitats en societat que a vegades és més dificultosa en el domicili habitual. A la planta baixa de l’edifici s’hi ubicaran uns espais comuns on els residents podran compartir activitats i lleure, i si ho desitgen comptaran amb professionals que hi seran per potenciar-ho.

A banda de ser un edifici molt cèntric, també facilitarà la participació i accés als actes i serveis diversos de la Vila. D’aquesta manera, l’oferta d’oci és més gran, ja que es troben a prop dels carrers comercials, de cinemes, de la rambla… L’objectiu principal és donar facilitats a les persones per al seu ple desenvolupament personal i social.

L’altre aspecte rellevant és la seguretat que ofereix el fet que hi hagi un professional 24 hores els 365 dies de l’any a la recepció del centre per donar resposta a les necessitats que puguin sorgir o atendre qualsevol incidència.

Els apartaments tutelats amb serveis seran gestionats per la Residència Inglada Via oferint un valor afegit i optimitzant l’eficiència, ja que des de la Residència es  dotarà de recursos als apartaments com infermera, fisioterapeuta, psicòleg, animador sociocultural i treballador social, etc…

La previsió és construir 15 apartaments d’uns 40 metres quadrats, sense barreres arquitectòniques i equipats amb elements, de mobiliari i electrodomèstics, que per la seva facilitat d’ús i neteja, facilitin l’autonomia de les persones grans.

Com que la gestió dels apartaments tutelats estarà vinculada a la Residència Inglada Via, d’aquesta manera es posa a disposició del territori una oferta universal d’atenció a la Gent Gran en un entorn proper i amable, amb els següents serveis:

  • Servei de Centre de Dia
  • Servei Residencial
  • Apartaments tutelats

Per altra banda també s’ofereix la prioritat d’ingrés a la Residència Inglada Via, si la persona que viu a l’apartament augmenta la seva dependència i ja no pot viure de manera autònoma.

La gent gran és un col·lectiu que estan aportant molt a la societat d’avui dia, per la seva experiència, per la seva saviesa i pel seu temps lliure. Cal prestar-los l’atenció i les cures que es mereixen i la Fundació Pinnae continua amb el seu ferm compromís social activant nous serveis per a la gent gran del territori, procurant-los una vida activa, social i saludable.