Promovem la sostenibilitat donant suport al nou projecte del Centre Excursionista del Penedès

Aquest divendres 19 de gener a les 19:30 hores es presenta el projecte “Sostenibilitat, educació i esport en el medi ambient com a projecció del territori”, un iniciativa del Centre Excursionista del Penedès, seleccionada en la 5a convocatòria de projectes de la Fundació Pinnae. 

Aquesta proposta innovadora i que fa xarxa amb diferents agents del territori, té una clara intenció de conscienciar sobre la sostenibilitat a la comarca, i amb un clar objectiu d’arribar sobretot als infants.

El projecte inicial que comptava amb la incorporació de Penedès Verd com a secció del CEP, ha anat teixint aliances per tal de projectar un treball de qualitat i rigor fins a tenir la implicació de la Fundació de Kilian Jornet i Grup Carles, experts en sostenibilitat i medi ambient.

La presentació pública d’aquest projecte, comptarà amb una taula rodona on es parlarà de sostenibilitat i, tot seguit, es presentaran les diverses activitats que s’hi duran a terme i que tenen un objectiu comú: educar i que són les següents activitats:

La creació d’una unitat didàctica a les escoles per conscienciar a les generacions més joves sobre preservar el medi ambient i la natura que ens envolta, proporcionant material didàctic de qualitat i enfocat a les necessitats educatives actuals. 

Jornada de recollida pública de residus prevista pel 12 de maig, es planifica una jornada de recollida de residus oberta a tothom per fer una neteja de zones més problemàtiques que es detectin en el territori.

El Centre Excursionista del Penedès és una entitat amb més de quaranta anys d’història que manté la tradició excursionista viva organitzant més d’un centenar d’activitats anuals i que incorpora la sostenibilitat i preservació del medi natural a les seves pràctiques de bons hàbits saludables i esport.

La Fundació Pinnae, com a agent impulsor en el territori convoca cada any la convocatòria de projectes a entitats del territori, consistent a la cessió d’un seguit d’ajudes econòmiques destinades a projectes que contribueixin en la preservació del territori , la cohesió, integració, impacte social i intercultural i alhora alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) 2030.

Per a més informació d’altres projectes seleccionats per Pinnae Impuls pel Territori:

PINNAE | Convocatòria de projectes – Impuls pel territori