La Fundació Pinnae dota amb 300.000 euros la seva quarta convocatòria de projectes

  • La Fundació Pinnae obra la quarta edició de la seva Convocatòria de projectes d’Impuls pel territori amb una dotació econòmica de 300.000€, que anirà destinada a projectes de suport a les persones i col·lectius de la Vegueria del Penedès.
  • Com a novetat, aquest any la Convocatòria atendrà projectes d’àmbit cultural, artístic, mediambiental i/o esportiu, a més a més de les de caire social i sempre amb una clara finalitat de cohesió, integració, impacte social i intercultural.
  • Les sol·licituds es podran presentar des d’avui 20 d’abril i fins al 18 de maig del 2022. Les bases i formularis de presentació es poden descarregar a través del web www.pinnae.cat/convocatories

La Fundació Pinnae ha presentat avui 20 d’abril de 2022 a l’Espai Cultural del Fòrum Berger la seva quarta Convocatòria de projectes d’Impuls pel territori, una important línia de suport a projectes i activitats destinades a les persones de la Vegueria Penedès i que dóna resposta als reptes socials de la nostra societat, alineats amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, referent als Objectius pel Desenvolupament Sostenible.

Enguany la dotació econòmica total serà de 300.000 euros adreçada a tots aquells projectes que es desenvolupin a les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, El Baix Penedès i el Garraf. Com a novetat, la convocatòria d’enguany s’adreça a totes aquelles entitats de l’economia social, incloses les entitats privades no lucratives, que també es dediquen a l’àmbit cultural, artístic, mediambiental i/o esportiu, a més a més de les entitats d’àmbit social que la convocatòria atenia fins ara.

La Convocatòria 2022, amb la voluntat de donar una major cobertura a les entitats de tot tipus del territori i facilitar la presentació dels projectes, continua la divisió en dues modalitats de presentació: Modalitat A per a suport a projectes fins a 6.000 euros i Modalitat B per a suport a projectes des de 6.001 fins a 15.000 euros.

Amb l’obertura d’aquesta convocatòria a projectes, des de la Fundació Pinnae es vol posar en valor el compromís adquirit amb tot el teixit social del nostre territori, aportant recursos a favor dels col·lectius en risc d’exclusió social, de dinamització de la cultura, promocionant activitats per la preservació del medi natural i/o iniciatives esportives en clau d’inclusió i interculturalitat.

Martí Solé, President de la Fundació Pinnae, ha destacat la importància de la convocatòria en l’actual context i que donarà resposta a l’augment de necessitats de la societat passada la crisi financera i la pandèmia del coronavirus.

Per altra banda, Joan Melero, Director de la Fundació Pinnae, ha destacat l’obertura de la convocatòria a d’altres iniciatives a part de les socials que fins ara atenia la convocatòria, com són les activitats culturals i artístiques, mediambientals i esportives, sempre amb una vessant social.

En la roda de premsa també ha intervingut Ariadna Ramis, Coordinadora d’avaluacions de convocatòries de la Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés que ha destacat el rigor i la transparència que aporta a l’avaluació que es farà en base als criteris indicats a les bases i que s’ajusten al Codi Ètic de la Fundació Pinnae.

Les entitats sol·licitants podran presentar el seu projecte des d’avui 20 d’abril i fins al 18 de maig (ambdós inclosos), complimentant degudament el formulari de presentació a la modalitat escollida, que es pot descarregar al web www.pinnae.cat/convocatories, on també s’hi poden trobar les Bases de la Convocatòria 2022.

Les propostes s’han de presentar a través de l’apartat “Presentació de projectes” del web www.pinnae.cat/convocatories.

D’entre tots els projectes rebuts, la Fundació Pere Tarrés, entitat reconeguda i amb una llarga experiència en aquest tipus d’accions, portarà a terme la selecció dels projectes més adequats i en base a aquesta avaluació, el Patronat de la Fundació Pinnae atorgarà les ajudes als diferents projectes guanyadors.

________________________________________

Sobre la Fundació Pinnae

La Fundació Pinnae és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a fundació de caràcter especial l’any 2013 que té per finalitat atendre les necessitats de la nostra societat: impulsant i promovent accions sempre amb un clar impacte social que generin oportunitats, afavoreixin la cohesió social i promoguin la dinamització econòmica i cultural de la Vegueria Penedès.

Sobre la Fundació Pere Tarrés

La Fundació Pere Tarrés, amb 60 anys d’existència, és una organització no lucrativa educativa i d’acció social que va néixer amb la finalitat de promoure l’educació en el lleure d’infants i joves. Dedicada a la promoció de l’educació en el temps lliure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l’enfortiment del teixit associatiu, amb el temps la seva acció s’ha ampliat a altres àmbits de l’acció social com ara la formació, la recerca i la gestió.