La Fundació Pinnae dota amb 350.000 euros la seva cinquena Convocatòria de Projectes

  • La Fundació Pinnae obra la cinquena edició de la seva Convocatòria de projectes d’Impuls pel territori amb una dotació econòmica de 350.000€, que anirà destinada a projectes de suport a les persones i col·lectius de la Vegueria del Penedès.
  • La Convocatòria atendrà projectes caire social, d’àmbit cultural, artístic, mediambiental i/o esportiu, sempre amb una clara finalitat de cohesió, integració, impacte social i intercultural.
  • Les sol·licituds es podran presentar des d’avui 19 d’abril i fins al 16 de maig del 2023. Les bases i formularis de presentació es poden descarregar a través del web www.pinnae.cat/convocatories

La Fundació Pinnae ha presentat avui 19 d’abril de 2023 a l’Espai Cultural del Fòrum Berger la seva cinquena Convocatòria de projectes d’Impuls pel territori, una important línia de suport a projectes i activitats destinades a les persones de la Vegueria Penedès i que dóna resposta als reptes socials de la nostra societat, alineats amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, referent als Objectius pel Desenvolupament Sostenible.

La Convocatòria 2023 compta amb una dotació total de 350.000 euros, i enguany es divideix amb dues modalitats de presentació de projectes segons els seu àmbit (A: socials) dels quals s’han previst destinar 250.000€ i (B: culturals, mediambientals i/o esportius que tinguin un punt de vista social i inclusiu)  on s’hi destinaran 100.000€.

L’aportació de la Fundació Pinnae per a cadascun dels projectes presentats en la modalitat A (socials) és d’un suport màxim de 25.000€ per projecte i l’entitat haurà d’aportar un mínim del 20% de recursos propis o externs al projecte presentat.

Pel que fa a l’aportació de la Fundació Pinnae per a cadascun dels projectes presentats en la modalitat B (culturals, mediambientals i/o esportius) és d’un suport fins a 10.000€ per projecte i l’entitat haurà d’aportar un mínim del 10% de recursos propis o externs al projecte presentat.

Es limitarà a la presentació d’un únic projecte per entitat i va adreçada a tots aquells projectes que es desenvolupin a les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, El Baix Penedès i el Garraf. La convocatòria 2023 d’enguany s’adreça a totes aquelles entitats de l’economia social, incloses les entitats privades no lucratives, que es dediquen a l’àmbit cultural, artístic, mediambiental i/o esportiu, a més a més de les entitats d’àmbit social.

Amb l’obertura d’aquesta cinquena edició de la convocatòria de projectes, la Fundació Pinnae vol seguir amb el compromís adquirit amb tot el teixit social del nostre territori, aportant recursos a favor dels col·lectius en risc d’exclusió social, de dinamització de la cultura, promocionant activitats per la preservació del medi natural i/o iniciatives esportives en clau d’inclusió i interculturalitat i de bons hàbits saludables.

Les entitats sol·licitants podran presentar el seu projecte des d’avui 19 d’abril i fins al 16 de maig (ambdós inclosos), complimentant degudament el formulari de presentació a la modalitat escollida, que es pot descarregar al web www.pinnae.cat/convocatories, on també s’hi poden trobar les Bases de la Convocatòria 2023.

Les propostes s’han de presentar a través del formulari “Presentació de projectes” del web www.pinnae.cat/convocatories.

D’entre tots els projectes rebuts, la Fundació Pere Tarrés, entitat reconeguda i amb una llarga experiència en aquest tipus d’accions, portarà a terme la selecció dels projectes més adequats i en base a aquesta avaluació, el Patronat de la Fundació Pinnae atorgarà les ajudes als diferents projectes guanyadors.

Hi ha prevista una sessió informativa en format webinar en línia per entitats interessades en presentar el seu projecte. Serà el pròxim divendres 28 d’abril a les 11h del matí en directe. En aquesta sessió s’explicaran les bases, formularis de la convocatòria i es comptarà amb l’equip tècnic expert de la Fundació Pere Tarrés que realitzarà una píndola formativa per a presentar projectes amb èxit a convocatòries d’ajuts i subvencions i finalitzarà amb un torn de preguntes. Una bona oportunitat per a les entitats de resoldre el seus dubtes. Per accedir-hi caldrà fer la inscripció a través del FORMULARI disponible a www.pinnae.cat/convocatories