Música i solidaritat s’uneixen de nou en la cinquena edició del Festival MUSiCVEU

La Fundació Pinnae, juntament amb Joventuts Musicals de Vilafranca, organitzen una nova edició del MUSiCVEU Festival que, per cinquè any, omplirà de música el gran Penedès. El Festival tindrà una durada de 7 mesos des del concert d’inauguració que serà el 24 de novembre a la Basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, amb el gran concert inaugural de llum i colors de la LONDON COMMUNITY GOSPEL CHOIR, fins a la seva clausura, el 5 de maig del 2019 amb el grup LES ANXOVETES sumant un total de 9 concerts.

Un Festival de música solidari

Per primera vegada l’organització del Festival ha apostat per avançar el seu inici al novembre del 2018 amb un primera actuació espectacular de veus, llum i color i fora del seu escenari habitual. La programació del Festival serà molt diversa i de gran nivell musical, on els assistents podran gaudir de concerts des d’un gran cor de Gòspel, a ritmes més pop i actual, passant pel jazz, la música clàssica i la cançó popular.

Un bon exemple d’aquesta varietat d’estils que engloba el Festival són els concerts, entre d’altres, d’INCRESCENDO grup vocal format per joves d’entre 20 i 29 anys i guanyadors de la segona edició del concurs de TV3 Oh Happy Day que tindrà lloc el 20 de gener o l’espectacle teatre-musical LES DONES DE LA LLOLL el 10 de març i un grup de 3 veus masculines anomenades “TENORS” que arribaran a Vilafranca el dia 10 de febrer, etc… Com a clausura del Festival el dia 5 de maig actuaran LES ANXOVETES (Havanera i cançó catalana), vingudes des de l’Empordà.

Moltes són les raons per considerar el MUSiCVEU com un Festival amb un segell molt particular i gràcies a això, s’ha consolidat al llarg de les quatre passades edicions com una proposta cultural ferma que va més enllà del Penedès i que ha aplegat unes 5.000 persones de públic en els quatre anys anteriors. Des de l’edició del 2017 el Festival, organitzat per la Fundació Pinnae i Joventuts Musicals de Vilafranca, va afegir una vessant solidària que aquest any tindrà continuïtat amb el lliurament de part de la recaptació final a Càritas Interparroquial de Vilafranca del Penedès que invertirà els recursos a millorar i potenciar els projectes educatius per infants i adults del territori.

Un altre dels punts característics del Festival és el que podríem anomenar “el tercer temps” en què artistes i públic tenen l’oportunitat de trobar-se i conversar en acabar els concerts amb un tast de catànies i copa de cava per gentilesa per caves Oriol Rossell.

Un espai inoblidable, amb concerts únics a preus populars

L’espai on se celebraran 8 dels 9 concerts també és un dels grans atractius del MUSiCVEU Festival: l’Auditori del Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès situat a l’emblemàtica casa modernista de principis del segle XX, un dels edificis més singulars de la vila. Un Auditori que té capacitat per a 246 persones i que compta amb un excel·lent equip de so, llum i projecció per gaudir de la música en directe de forma íntima i que ha estat recentment remodelat per facilitar l’accés de persones amb mobilitat reduïda. Les entrades pels concerts oscil·len entre els 8 i 12 euros, uns preus pensats perquè tothom pugui assaborir la millor música a preus populars. Les entrades als concerts es podran comprar tant a la taquilla del mateix Auditori Fòrum Berger Balaguer com a través del portal online de la Fundació Pinnae www.topticket.cat

També es podrà disposar d’un abonament de tot el Festival per un preu reduït de 80€ que es podrà comprar fins al 23 de novembre a Topticket.cat

En el cas del concert inaugural del 24 de novembre les entrades es podran adquirir als següents llocs:

  • topticket.cat
  • Taquilla Fòrum Berger Balaguer: De dijous a diumenge de 18 a 20 hores.
  • Seu de Càrites Vilafranca: De dimarts a dijous de 10 a 13 hores.

D’altra banda i amb ànim d’apropar la música clàssica als infants, el Festival ofereix entrada gratuïta als concerts familiars pels menors de 12 anys que vinguin acompanyats d’un adult. Aquestes invitacions es poden aconseguir a la mateixa taquilla de l’Auditori o també a través del servei online Topticket.cat

Programació completa del Festival:

Imatge Programació Concerts

El MUSiCVEU es ja és un referent en la seva V edició

El Festival va néixer l’any 2015 gràcies a la suma de sinergies entre la Fundació Pinnae i Joventuts Musicals de Vilafranca, ambdues entitats sense ànim de lucre que treballen per a la promoció i difusió de la cultura musical al territori. Amb la voluntat de promocionar els artistes professionals més emergents, va sorgir la idea de crear un cartell que combinés artistes de gran prestigi amb grups consolidats. Una bona fórmula, única al territori, que dóna l’oportunitat a uns artistes amb gran potencial a compartir cartell al costat de músics reconeguts en el panorama musical actual i que serien l’altaveu de masses d’un magnífic programa ric en estils musicals i atractiu per a totes les edats, sobretot de públic familiar. En la seva 4a edició, la imatge del Festival es va renovar agafant la seva pròpia identitat i logotip i va passar anomenar-se MUSiCVEU Festival.