La Fundació Pinnae és pionera al territori en oferir la major oferta d’equipaments sociosanitaris per a la gent gran

La Fundació Pinnae ha presentat avui 24 de març de 2021 els nous Allotjaments Tutelats al carrer Sant Bernat de Vilafranca, per a persones majors de 65 anys pensats perquè els seus usuaris puguin viure-hi en plena independència i gaudeixin de diferents serveis i d’un confort de primera qualitat, amb un servei de suport continu.

L’edifici compta amb uns espais comuns per a facilitar la socialització dels usuaris on podran gaudir de diferents activitats i serveis. Davant l’escenari actual d’una societat amb un augment considerable de l’esperança de vida respecte al segle passat, és necessari crear noves infraestructures per fer front a les actuals necessitats socials d’aquest col·lectiu, que cada vegada arriba a edats més avançades i amb nous requeriments en el seu itinerari vital.

Per aquest motiu Pinnae amb la inauguració dels allotjaments tutelats, juntament amb la Residència Inglada Via i el nou Centre de Dia en projecció, esdevé capdavantera, no només a la Comarca sinó també a tota la Vegueria Penedès, en oferir uns espais amables amb el teixit urbà, interdependents i no massificats que permeten un envelliment de qualitat, actiu i saludable, a la Gent Gran.

Moment de la presentació dels Allotjaments Inglada Via al pati interior

Els allotjaments tutelats i els seus beneficis

Es tracta d’un conjunt d’habitatges privats amb estances d’ús comú i sense barreres arquitectòniques.

L’edifici compta amb 16 apartaments d’uns 40 metres quadrats cadascun, sense barreres arquitectòniques i equipats amb elements de mobiliari i electrodomèstics, que per la seva facilitat d’ús i neteja, faciliten l’autonomia de les persones grans.

Amb aquest nou servei la Fundació Pinnae pretén donar una oferta residencial a persones grans autònomes, amb uns allotjaments totalment adaptats a les seves necessitats i amb uns serveis que donin seguretat i confort amb la incorporació d’elements domòtics.

Un altre aspecte important és la socialització de la que pot gaudir la persona resident, d’aquesta manera podrà, si ho desitja, desenvolupar activitats en societat, que de vegades és més dificultosa en el domicili habitual i molt més en temps de pandèmia. A la planta baixa de l’edifici s’hi ubiquen uns espais comuns on els usuaris podran compartir activitats i lleure si ho desitgen i comptaran amb professionals que hi seran per a potenciar-ho.

A banda de ser un edifici molt cèntric, pel fet de trobar-se situat prop dels carrers comercials del centre Vila, de la rambla, etc, l’objectiu principal és donar facilitats a les persones per al seu ple desenvolupament personal i social.

L’altre aspecte rellevant és la seguretat que ofereix l’espai, on hi haurà un professional 24 hores durant els 365 dies de l’any a la recepció del centre, per donar resposta a les necessitats que puguin sorgir i atendre qualsevol incidència.

Els allotjaments tutelats seran gestionats sota la direcció de la Residència Inglada Via, un equip de grans professionals que gestionarà i coordinarà els espais dedicats a la cura de les persones grans, oferint un valor afegit per la seva experiència i trajectòria.

“Cal oferir a les persones grans l’atenció i les cures que es mereixen” segons paraules de la direcció de la Fundació Pinnae, entitat sense ànim de lucre que continua amb el seu ferm compromís social, activant nous serveis i procurant-los una vida activa, social i saludable.

Amb aquesta nova fita, la Fundació Pinnae posa a l’abast de la Vila quatre cases centenàries, tres de les quals dedicades exclusivament a la Gent Gran, a més del Fòrum Berger Balaguer, que dins la seva gran activitat social i cultural, acull també l’Aula Universitària per a la Gent Gran.

La Fundació Pinnae, entitat sense ànim de lucre, continua amb el seu habitual i ferm compromís social i treballa en un dels seus objectius principals que és procurar l’envelliment actiu i saludable del col·lectiu de la “Gent Gran”, posant al seu abast aquelles instal·lacions i recursos que els siguin disponibles.

Descarrega el futlletó

Fulletó Allotjaments Inglada Via_1
Fulletó Allotjaments Inglada Via_2
Per a més informació sobre els Allotjaments Tutelats cal adreçar-se a la Residència Inglada Via