Fem Montessori, innovació pedagògica. Projecte d’ACTUA SCCL

convocatóries

Fem Montessori: Innovació Pedagògica als Centres Oberts de Vilanova i la Geltrú i Centre Residencial d´Acció Educativa Toni Inglés de Vilafranca del Penedès.

El projecte guanyador de la convocatòria 2018 d'impuls social pel territori presentat per ACTUA SCCL és Fem Montessori. Innovació Pedagògica als Centres Oberts de Vilanova i Centre Residencial d'Acció Educativa, Toni Inglès de Vilafranca del Penedès, iniciat l’any 2016 per l'Associació Montessori la Geltrú amb Actua als Centres Oberts de Vilanova, té com a objectiu aportar recursos prestigiats als infants i joves en l'àmbit dels aprenentatges escolars, millorant el rendiment acadèmic i fent participar a les famílies de la Pedagogia Montessori.

El projecte es desenvolupa durant aquest curs 2018-2019, incidint en 230 infants i adolescents dels 3 als 17 anys amb necessitats sòcio-educatives de la Xarxa de Centres Oberts de Vilanova i la Geltrú i formant un equip de 30 professionals dels projectes de Centres Oberts de Vilanova i la Geltrú i del Centre Residencial d'Acció Educativa, Toni Inglès de Vilafranca del Penedès.

A FEM MONTESSORI l’infant és el centre de la pràctica educativa, ells i elles són els protagonistes del seu aprenentatge i per tant es respecten els seus ritmes personals, partint dels punts forts de cada un d’ell i elles. Les mans són una eina molt important de coneixement i per tant es treballa de forma manipulativa amb els materials Montessori. A nivell de grup, cada infant treballa segons els seu interès i de forma autònoma, per tant en un mateix espai es poden donar activitats diferents i les associacions es donen sempre que afavoreixin el treball de cada participant. Així la barreja d’edats es viu com un avantatge per part de l’educador/a. Aquesta forma de treball evita les comparacions i permet a l’infant construir la seva autoestima en base als resultats propis assolits.

Les activitats previstes en aquest projecte són la realització d'un documental sobre els processos d'aprenentage dels infants, famílies i equips educatius, així com la compra de material didàctic, l'acompanyament de les guies Montessori durant l'espai de les tardes i la formació dels dos equips en aquesta metodologia.

Accedeix al web d'ACTUA SCCL: AQUÍ

Projecte guanyador de la Convocatòria 2018 de projectes per a l'impuls social del territori de la Fundació Pinnae

#pinnaeimpulsa

PINNAE