Pinnae es suma a l’homenatge a Josep M. Subirachs

El Centre Cultural Terrassa acull des del 9 de març i fins al 13 de maig la primera exposició retrospectiva que es fa a Catalunya de Josep M. Subirachs (1927-2014) després de la seva mort. La mostra, titulada “Subirachs. Figuracions i Abstraccions”, s’emmarca en motiu del norantè aniversari del naixement de Subirachs i que pretén ser un homenatge per a l’artista.

Figura assegudaLa Fundació Pinnae es suma a aquest homenatge i cedeix 7 obres del seu fons d’art propi. Aquestes obres són La Família, Figura Asseguda, Hortizontal-Vertical, Foot & Ball, Marti i Venus, Dosser i Teatre.

Pinnae cedeix 7 obres del seu fons d’art per aquesta exposició

 

 

L’exposició consta d’un suggerent conjunt de 80 obres, fonamentalment escultures, però també podem trobar-hi dibuixos i pintures que repassen la trajectòria de l’artista dividida en 4 etapes cronològiques: expressionisme, abstracció, neofiguració i metàfores.

Les obres d’aquesta exposició mostren una altra dimensió de l’artista que va deixar forta emprempta a l’espai públic. Són peces de petit i mitjà format destinades al col·leccionisme privat, creades en la intimitat del taller. L’escrupolositat formal, el domini de la tècnica i la juxtaposició de materials i models defineixen l’obra de Subirachs. Però, més enllà de la creació de formes lineals o volumètriques, mostrà un afany de dotar la seva obra de contingut. El seu univers iconogràfic, personal i inconfusible, amb un rerefons cultural ric de referències simbòliques i de recursos plàstics i conceptuals, és l’essència que distingeix la producció d’un dels exponents més representatius de l’escultura de la segona meitat del segle XX.

Josep M. Subirachs, va ser un artista polifacètic i és que la seva àmplia i variada producció inclou escultures, dibuixos, pintures, gravats, litografies, cartells, tapissos, escenografies i dissenys de joies i de medalles. Més conegut com a escultor, la seva veritable vocació va ser l’obra d’encàrrec amb nombroses obres monumentals que li van donar més relleu públic i que van consolidar-ne el prestigi.

Comissariat per: Judit Subirachs-Burgaya

Subirachs, Figuracions i Abstraccions
Del 9 de març al 13 de maig

Centre Cultural Terrassa | Sales 3 i 4
Horari: de dilluns a dissabte de 16h a 21h. Diumenges i festius obert els dies de funció.
Entrada gratuïta