Pinnae dóna suport financer a La Bugaderia de Mas Albornà

La Fundació Pinnae treballa per donar cobertura a les necessitats de les persones (especialment les que es troben en risc d’exclusió social) així com contribuir a la dinamització econòmica a través del suport a projectes d’organitzacions del Tercer Sector. En aquest sentit, Pinnae ha donat suport al projecte de La Bugaderia de la Fundació Mas Albornà en el marc del seu Programa de Suport a Entitats del Tercer Sector.

Gràcies a les condicions de finançament concedides per la Fundació Pinnae, la Fundació Mas Albornà ha pogut posar en marxa La Bugaderia en unes noves i modernes instal·lacions de 300 m2 que compta amb la maquinària més moderna que la posiciona com la bugaderia més gran del Penedès en la seva classe, amb una capacitat de gestió de 2.000 kg/dia de roba per a hostaleria i empreses (capacitat que fins ara no hi havia disponibles a la comarca) i preparada per a 3.000 kg/dia en un futur, millorant així la qualitat de l’oferta i competitivitat del territori; així com la seva clara aposta per la cura del medi ambient, utilitzant plaques solars per a l’escalfament de l’aigua.

 

La Bugaderia de Mas Albornà

La Bugaderia és una iniciativa de base social amb la finalitat de crear oportunitats laborals a persones amb discapacitat i especials dificultats. Ofereix servei de bugaderia tant per a hostaleria (restaurants, hotels, allotjaments rurals, col·lectivitats) com per a empreses i tintoreries.

Reuneix tres condicions que la fan única en la seva categoria: la proximitat del territori, la professionalitat dels serveis i el projecte social que hi ha al darrere. El projecte neix de la unió entre la Fundació Mas Albornà (dedicada des de fa més de 45 anys a la integració de persones amb discapacitat), la Cooperativa Social del Penedès (amb una dilatada trajectòria en el sector de les bugaderies per part dels seus socis) i la Fundació Pinnae, que ha donat el suport financer a la inversió de Mas Albornà. Gràcies al valor que cadascun d’aquests actors ha aportat a aquesta iniciativa (personal, know-how i finançament, respectivament) “La Bugaderia” és avui una realitat.

El projecte social de La Bugaderia passa per crear llocs de treball estables a persones de la Fundació Mas Albornà, així com oferir-los formació en l’ofici de bugaders. Actualment s’han generat 5 llocs de treball i s’ha donat formació i capacitació laboral als treballadors.

La particularitat d’aquest projecte rau en el treball col·laboratiu i en xarxa de diferents agents del territori, els quals s’han implicat en el projecte i han contribuït, cadascú des del seu vessant, a fer-lo realitat.

La Bugaderia: roba neta, compromís social www.alabugaderia.cat

 

 

Xarxa, territori i feina ben feta són els tres eixos sobre els quals ha pivotat aquest pioner projecte, el qual esdevé particularment original pel fet d’haver comptat amb el treball en xarxa i l’emprenedoria d’organitzacions privades del tercer sector, una prova més que posa de manifest com el Penedès és un territori responsable i que aposta per les sinergies dels seus agents per a la promoció d’iniciatives i projectes.