Pinnae aposta per la curiositat juvenil de la mà de La Llar de la Recerca

L’entitat, instal·lada a l’Espai Jove La Nau, promou l’experimentació, la recerca i la investigació per part dels joves

L’Associació Juvenil Llar de la Recerca és una entitat fundada i gestionada per joves del Penedès que busca mentorar els i les joves amb curiositats i ganes d’explotar-les i fomentar la recerca, la creativitat i la divulgació entre els nois i les noies del territori. 

Formalitzada l’any 2021 a Torrelles de Foix, el seu objectiu és oferir a les persones sòcies un espai i estructura on les seves idees puguin esdevenir una realitat. És per aquest motiu que fa uns mesos, en col·laboració amb l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, van instal·lar-se a l’equipament municipal Espai Jove La Nau, on es reuneixen setmanalment cada dijous de 17.30 a 19.30 h. 

Amb la guia d’un o varis mentors (doctorands de la UB i socis majors d’edat voluntaris), els assistents plantegen i desenvolupen els seus projectes, individuals o en grup, compartint dubtes i habilitats. L’objectiu és que cada participant arribi al final de l’activitat havent desenvolupat la seva curiositat i creativitat i havent tingut l’oportunitat de materialitzar la seva idea inicial per tal que, d’una manera o altra, es pugui divulgar i compartir de manera que tingui un impacte positiu en la societat. A part, també s’organitzen activitats complementàries d’interès del jovent que permetin adquirir una visió interdisciplinària i conscient.

La Fundació Pinnae, a través de la seva convocatòria de projectes d’Impuls del territori dona resposta als reptes socials de la nostra societat, alineats amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, referent als Objectius pel Desenvolupament Sostenible.