Se celebra al Fòrum Berger Balaguer l’acte de cloenda del Projecte “Sostenibilitat, educació i esport en el medi ambient com a projecció del territori” de CEP Penedès i Penedès Verd.

Ahir, dijous 16 de maig, es va celebrar l’acte de cloenda del projecte “Sostenibilitat, educació i esport en el medi ambient com a projecció del territori” a l’auditori Fòrum Berger Balaguer.

Aquest projecte, impulsat pel Centre Excursionista del Penedès i Penedès Verd, va ser seleccionat a la 5a convocatòria de Projectes “Impuls pel Territori” de la Fundació Pinnae i tenia com a objectiu principal conscienciar sobre l’impacte que tenen els residus que generem en el medi natural i quines accions es poden emprendre per a reduir-los.

En aquest projecte han treballat més de 230 alumnes de les escoles de Vilafranca (Vedruna, Montagut, Cristòfor Mestre i Mas i Parera). En el transcurs de 8 tallers en total en diferents dies han fet recollida de residus al voltant del municipi així com han treballat una unitat didàctica dissenyada per la conscienciació envers la preservació del Medi Ambient. En total, es van arribar a recollir més de 1.300 kg de residus.

A la a jornada d’ahir, l’alumnat va presentar les seves conclusions sobre el projecte i va entregar les seves propostes directament a la regidora de Turisme, Educació i Esports de Vilafranca del Penedès, Gemma Romeu , al regidor d’Espai Públic i Transició Ecològica Miquel Medialdea i a la regidora de cultura Àngels Dalmau.

L’esdeveniment també va comptar amb la intervenció de la Fundació Pinnae i la resta de col·laboradors del projecte com són el Grup Carles i la Fundació Kilian Jornet.