El Fòrum Berger nou espai per aprendre català al projecte ‘Parelles Lingüístiques’

Parelles Lingüístiques és un projecte de participació ciutadana del Voluntariat per la Llengua (VxL) que consisteix a unir, en una mateixa parella, a una persona catalanoparlant amb una altra que no ho és, però que vol reforçar el seu aprenentatge de la nostra llengua.

Es tracta d’una iniciativa distesa i no acadèmica d’aprendre a expressar-se en català i de conèixer una cultura diferent a la pròpia. Així, cada parella lingüística ha de poder disposar, almenys, d’una hora a la setmana per a poder conversar en català, mentre les dues persones que la integren viuen situacions quotidianes.

L’intercanvi de conversa amb una parella lingüística és una activitat que es duu a terme de manera lliure i poden parlar del que vulguin i trobar-se sempre que vulgui.

La Fundació Pinnae s’ha adherit a aquest programa posant a disposició de l’Espai Cultural Fòrum Berger implicant-se en el programa per fomentar de la cohesió social, del coneixement de la cultura i activitat social i facilitar la seva vida quotidiana, encara que només tinguin nocions bàsiques de l’idioma, amb l’objectiu d’aconseguir una major fluïdesa en el seu ús oral.

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització lingüística. Al CNL de l’Alt Penedès i el Garraf ja hi ha hagut més de 4.500 parelles lingüístiques i hi han col·laborat més de 300 entitats i establiments.

Més informació a VXL