Àngel Martínez exposa “Paisatges Imaginats” a l’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer

L’exposició s’inaugura el dijous 4 de juliol a les 19 hores

Dijous 4 de juliol a les 19 hores L’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer acollirà la inauguració de l’exposició “Paisatges Imaginats” de l’Àngel Martínez, artista de Subirats  i fins al 4 d’agost.

La mostra Paisatges Imaginats consta d’una vintena de pintures de gran format, olis sobre fusta i sobre tela i es complementa amb més una vintena més d’aquarel·les (haikus) de petit format.

Els paisatges imaginats parteixen de la contemplació i vivència de la natura durant les seves excursions a la muntanya i el mar captant la variabilitat del paisatge, els fenòmens naturals i els canvis de llum i color i es veuen reflectides en les pintures d’aquesta mostra.

Aquests paisatges, que són tots imaginats, són el resultat de l’evocació i de l’experiència viscuda més que de l’observació in situ, ja que l’artista no pinta directament el paisatge que pugui tenir al davant, sinó que els transforma. Aquests no responen doncs a una voluntat de copiar o reproduir un indret en concret, sinó a la de recrear una nova imatge amb prou força expressiva i d’una bellesa pròpia.

Aquestes escenes no són només visions estàtiques i descriptives, en elles sempre hi passa alguna cosa en relació amb l’activitat humana o als fenòmens de la natura com la irrupció d’una tempesta, la sortida de l’arc de sant martí, una posta de sol, una carretera que travessa la vall per on circulen alguns vehicles, un far que il·lumina algun vaixell que surt a pescar a l’alba…

El tret comú de totes aquestes composicions és l’experiència personal de l’Àngel  Martínez amb el paisatge. Els espais rurals o marins pintats que li són propers. Cada paisatge és la recreació d’un lloc i d’un moment, que si bé no existeixen exactament iguals a la realitat, els fa reals en cada pintura, a partir dels seus records i emocions.

Els Haikus

Els haikus són micro-poemes que consten de tres versos de cinc, set i cinc síl·labes cadascun. Són originaris del Japó, tot i que la seva pràctica s’ha estès per tot el món.

La majoria dels seus haikus els ha escrit a partir de les pintures tot i que alguns poemes l’han inspirat a pintar-ne algunes de noves. En aquests haikus exposats es parla de la natura, de l’univers, del pas del temps i de la relació íntima amb aquest meravellós món que habitem, d’una manera poètica, amable i sempre agraïda.

L’exposició estarà oberta des del dijous 4 de juliol fins al diumenge 4 d’agost, en  horari de dijous a diumenge de 18.30 a 20.30 hores.

A més a més de l’exposició, el dia 18 de juliol és previst organitzar una activitat paral·lela, un taller de Haikus que serà impartit per Yoshi Hioki, pintor i narrador.

Pròximament donarem més informació per apuntar-se.

Horari d’estiu a l’Espai Cultural Fòrum Berger

De dijous a diumenge de 18.30 a 20.30 hores