Miquel Torner de Semir exposa una retrospectiva de la seva obra al Fòrum Berger Balaguer

El Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acull una exposició retrospectiva de Miquel Torner de Semir, pintor català i artista reconegut internacionalment. La mostra s’inaugura el proper divendres 7 d’abril a les 19h amb la presència del mateix artista i restarà oberta fins el 14 de maig.

L’exposició es configura amb un conjunt d’unes 40 obres que recullen part de la seva trajectòria artística i que plasmen el seu estil propi com a tret diferencial de la seva obra.

L’exposició del pintor gironí s’inaugura el divendres 7 d’abril, a les 19h al Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae.

 

 


Miquel Torner va néixer l’any 1938 a la Garrotxa. És un prestigiós pintor de la Catalunya vella, culte i enamorat de la seva terra, l’Edat Mitjana i el Pirineu. Amb una extensa obra pictòrica d’estil renaixentista amb tocs barrocs i gòtics, va iniciar-se en el figurativaisme mediterrani, seguit per l’abstracció i posteriorment retornant a la figuració en un concepte més modern.

El gran nombre d’influències que ha rebut Torner defineixen la seva obra com a pont entre el passat i allò que és nou. És precisament aquesta barreja entre l’antic i el nou on rau l’originalitat de la seva obra.

Miquel-Torner-Semir-cadaquesLa seva pintura es basa en la senzillesa, un traç fort, precís i incisiu que marca amb línies punyents les siluetes dels elements principals de cada composició i estableix una forma molt ben estructurada. Aquest traç contrasta amb un fons que conté figures i signes abstractes i cromatismes que conjuguen colors bàsics i vius amb tonalitats suaus. Així és com Torner aconsegueix obtenir aquest estil personal que comunica fàcilment sensacions positives, incitant a la imaginació per descobrir una altra realitat gràcies a les seves obres.

Les figures perfilades evoquen les vidrieres gòtiques però també es deixa veure l’empremta de l’art renaixentista italià en molts dels seus retrats femenins i la figura li serveix per a reclamar l’ordre i el ritme de les accions humanes.

Es tracta d’una obra única que atrau a l’espectador i condueix per un camí realment imaginatiu. Visitar una exposició de Torner és emprendre un viatge cap a un món paral·lel que cadascú es fa seu.

Les seves obres han estat exposades en un gran nombre de ciutats europees, Amèrica i Japó. Actualment manté una mostra permanent a La Galería Arcadia de Madrid.

L’exposició es podrà visitar del 7 d’abril al 14 de maig al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès de dijous a dissabte de 18h a 20h i diumenges i festius de 12h a 14h i de 18h a 20h. L’entrada és totalment lliure.

Miquel Torner de Semir, retrospectiva
Del 7 d’abril al 14 de maig
Inauguració divendres 7 d’abril a les 19h

Rb. Nostra Senyora, 6 | Vilafranca del Penedès
Horari: De dijous a dissabte: 18h a 20h. Diumenges i festius: 12h a 14h i 18h a 20h.

Entrada lliure