“Més panxa poc cap”, una exposició social, sensibilitzadora i plena de sensacions

Aquest divendres 16 de desembre s’inaugura a l’Aula de Cultura del Fòrum Berger de la Fundació Pinnae una exposició ben especial.

Més de 30 obres inspirades en experiències de persones amb discapacitat psíquica que han col·laborat conjuntament amb artistes professionals de “El Bollidor d’Art” en un projecte social, empoderador i ple de sensacions. La inauguració serà el mateix divendres a les 18h30 i comptarà amb la presència d’artistes participants i voluntaris i l’amenització musical per part del grup Keys of Soul. Al final de l’acte es servirà un piscolabis. L’entrada és totalment lliure amb aforament limitat.

UNICIDART - El Turó Salut MentalAquesta exposició és presentada per UNICIDART, un grup de 13 participants que sorgeix del projecte artístic al servei de la inserció sociocomunitària del “Club Social El Turó” conjuntament amb el taller privat “El Bollidor d’Art” de Sitges, amb Jaume Aldabó i Manuel Riccardi. La seva comissària, Carmen Gallego, afirma que “L’art és una forma d’experiència i l’experiència és el nostre contacte primari i íntim amb la vida”, per això la mostra pretén ser testimoni de les capacitats que tenen aquestes persones amb disfuncions psíquiques i com l’art més pur surt de les seves emocions i sensacions més profundes.

Sota el títol de “Més panxa poc cap” s’articula una proposta que mostra que la inspiració ha esdevingut a força de la passió (la panxa), deixant de banda les estructures mentals lògiques (el cap). Aquesta exposició amb objectius clars de caire personal i grupal i amb un ritme constant, el projecte s’ha dut a terme en un any i mig amb obres de diversos formats i tècniques que s’han materialitzat amb processos creatius únics, indiscutibles, sincers i de gran profunditat expressiva. Cadascun dels artistes ha afrontat el seu propi temps amb la seva inspiració per a realitzar una victòria UNICIDART - El Turó Salut Mentalcomuna, un esperit grupal, una exposició.

La mostra s’inicia amb els testimonis de qui comença la vida i finalitza amb una porta que ens obre la sortida a la nostra reflexió i als nostres sentiments. Es planteja com un recorregut per espais que conviden a pensar diferent. A deixar de banda l’amnèsia de les nostres emocions i a sentir-nos en contacte amb el sentit de les nostres  vides.

Veure el reportatge de RTVVilafranca
VOLUNTARIS PER ALS MALALTS MENTALS

Exposició / Col·lectiva d’Artistes
“Més panxa poc cap”

Del 16 desembre 2016 al 8 gener 2017
Horari: De dijous a Dissabte, de 18h a 20h. Diumenges i festius, de 12h a 14h i de 18h a 20h

Inauguració: Div. 16 de desembre a les 18h30
amb amenització musical Keys of Soul i piscolabis

Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer
Rb. Ntra. Senyora, 6. Vilafranca del Penedès