La Fundació Pinnae lliura els Ajuts d’Impuls Social pel Territori, en la seva segona convocatòria

La Fundació Pinnae va fer el lliurament de la línia d’Ajuts d’Impuls Social pel Territori 2019 amb una dotació econòmica conjunta de 200.000 euros per als projectes guanyadors. Durant l’acte que es va celebrar dimarts 17 de setembre a les 18h al Fòrum Berger Balaguer amb la presència de representants de les 10 entitats guanyadores de la Convocatòria, es van signar els acords de col·laboració amb la Fundació Pinnae i es va fer lliurament dels diplomes de reconeixement que atorga la línia d’ajuts.

El lliurament el va fer el Sr. Martí Solé, President de la Fundació Pinnae i el Sr. Pere Regull, Delegat del Govern de la Generalitat a la Vegueria Penedès i Alcalde de Vilafranca del Penedès.

La línia d’ajuts s’ha repartit entre deu projectes que es desenvoluparan en les quatre comarques de la Vegueria Penedès. L’objectiu de la Convocatòria, que va estar oberta del 30 d’abril al 21 de maig, és oferir un suport econòmic a aquells projectes i entitats que treballen per a les persones i col·lectius més vulnerables de la nostra societat i que s’executen dins les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf. El president de la Fundació Pinnae Sr. Marí Solé, va manifestar que per segon any consecutiu la Fundació Pinnae ha seguit amb el seu fort compromís per donar suport als col·lectius més vulnerables, que estan passant per moments molt difícils i amb la nostra aportació, ajudem a les entitats al fet que puguin desenvolupar la seva tasca, tan important i socialment necessària,  també va afegir: de cara a l’any vinent la voluntat de la Fundació és que la xifra solidària destinada als ajuts vagi creixent.”

Tanmateix es va destacar i valorar la bona acollida d’aquesta segona edició de la convocatòria per part de les entitats socials de la Vegueria Penedès, ja que s’hi van presentar un total de 37 projectes. Dels presentats se’n van seleccionar 10 que després d’un exhaustiu treball de valoració per part de la Fundació Pere Tarrés i  posteriorment el Patronat de la Fundació Pinnae constituït com a Jurat, va decidir atorgar els ajuts a aquells projectes que van estar millor valorats i que són els següents:

PROJECTES I ENTITATS GUANYADORES CONVOCATÒRIA 2019

 

 

  • EL TURO – SALUT MENTAL. ASSOCIACIO DE FAMILIARS I AMICS amb el projecte “Joves Actius”
  • NOU SET EMPRESA D’INSERCIO, SCCL amb el projecte “Roba Amiga, l’outlet de les segones oportunitats”
  • ASSOCIACIO LLAMBRUSCA – ALZHEIMER PENEDES i el seu “Programa ACTIVA’T per a persones amb la malaltia d’Alzheimer i els seus familiars cuidadors”
  • AECC – CATALUNYA CONTRA EL CANCER que ha presentat el projecte “Suport psicològic al malalt oncològic de la comarca del Garraf i Alt Penedès”
  • FUNDACIO AMICS DE LA GENT GRAN amb un projecte de “Treball en xarxa amb les persones grans”
  • GEPEC-EdC. GRUP D’ESTUDI I PROTECCIO DELS ECOSISTEMES CATALANS – ECOLOGISTES DE CATALUNYA amb el projecte “Cases d’Algú”
  • ACTUA SCCL amb el projecte “Servei d’Acompanyament Terapèutic i SocioEducatiu a les Famílies de Vilafranca i Comarca de l’Alt Penedès”
  • SALUT MENTAL GARRAF / AFAMMG. ASSOCIACIÓ DE FAMILIARS I AFECTATS PER MALALTIA MENTAL DEL GARRAF que desenvoluparà el projecte “Suport i Entorn”
  • CREU ROJA amb el projecte “Apropa’t”
  • FUNDACIO PRIVADA SANT ANTONI ABAT desenvolupant el projecte “EnMulFi ‐ Entorns Multisensorials i Fibromiàlgia”

Durant l’acte es van lliurar els guardons a les diferents entitats guanyadores, i totes elles van manifestar l’agraïment a la Fundació Pinnae per ajudar-los amb la dotació econòmica que els permetrà poder tirar endavant els projectes presentats.

Abans de tancar l’acte, el Sr. Pere Regull, Delegat del Govern de la Generalitat a la Vegueria Penedès i Alcalde de Vilafranca del Penedès, va adreçar unes paraules posant de manifest i en valor la tasca de totes les entitats socials i manifestant que “al segle XXI la gran batalla és l’envelliment de la societat, la salut mental, l’Alzheimer, la solitud de les persones, el medi ambient, etc. Hem d’afrontar tots aquests reptes per tenir una vida digna, ja que vivim en una societat cada vegada més longeva i vulnerable que necessita d’iniciatives com la Fundació Pinnae”.

La Fundació Pinnae continua la seva activitat social, contribuint a pal·liar els diferents problemes socials, impactant de forma positiva en les persones i en la societat més propera.

Amb aquesta convocatòria, la Fundació Pinnae també es compromet amb els objectius marcats pel Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides amb l’Agenda 2030, en referència a l’erradicació de la pobresa, la lluita per un treball digne i la reducció de desigualtats.