El MUSiCVEU lliura 13.919,52 € a la Fundació Amics Joan Petit, nens amb càncer

El Festival MUSiCVEU de la Fundació Pinnae ha fet el lliurament de l’aportació solidària de la seva novena edició a la Fundació Amics Joan Petit nens amb càncer que destinarà aquest recurs econòmic a la investigació de malalties oncològiques pediàtriques.

L’acte va tenir lloc el dimarts 12 setembre, a l’Espai Cultural Fòrum Berger de Vilafranca del Penedès, on el Sr. Martí Solé, president de la Fundació Pinnae entitat organitzadora del festival, va fer entrega el xec per un import total de 13.919,52 €  als representants de l’entitat.

El Musicveu Solidari, és un dels principals motors de les arts escèniques a la Vegueria Penedès i un dels més importants de tot l’Estat per la seva vocació social.

Han estat set mesos plens de música, experiències i emocions culturals i enoturístiques que s’han complementat amb una caminada solidària, un sopar solidari, un espectacle infantil i xerrades sobre salut i hàbits saludables que també programa el Musicveu organitzat per la Fundació Pinnae.

Pel seu escenari han passat artistes i formacions ben reconegudes: Orthemis Orquestra, The Gourmets Vocal Quartet, The Black Barbies, Mikel Erentxun, Alba Carmona, Polifònica de Vilafranca i Orquestra de Cambra Terrassa 48, Ramon Mirabet, Andrea Motis, Fredi’s Jazz Band, Manuel Fuentes & Spring’s band, Clarence Bekker i la Cia Neus Mar.

Un dels grans atractius del MUSiCVEU Festival també han estat els espais on s’ha celebrat els esdeveniments:  l’Auditori Fòrum Berger Balaguer, la Basílica Santa Maria de Vilafranca, Cal Figarot (seu dels Castellers de Vilafranca), El Casal-Societat La Principal, els Jardins del Centre de Dia Jaume Nicolás, el Celler Codorníu, la Masia Torreblanca, Caves Rovellats, Heretat Llopart, l’Hotel Boutique Font de la Canya by Cal Blay, La Muntanyeta d’Olèrdola i l’Espai Far de Vilanova i la Geltrú.

A banda de la música, el festival Musicveu ha complementat la seva oferta amb visites als cellers que han acollit les actuacions i el “Musictast”, una proposta gastronòmica a càrrec de Cal Blay que s’han ofert després d’alguns dels seus concerts.

Per primera vegada es van fer activitats esportives, infantils i socials com la caminada solidària a la Muntanyeta a Olèrdola, l’espectacle infantil Clown Internacional Nanu Ferrari a la seu de Cal Figarot dels Castellers i les xerrades Musicveu a càrrec de la Dra. Antonieta Barahona autora del conegut llibre “Culleres que cuiden” i el Dr. Josep Roma i Dr. Miquel Segura “Investigadors de tumors pediàtrics VHIR”.

Primera edició del “Sopar Solidari”

En aquesta novena edició el Festival Solidari Musicveu fa un pas més enllà organitzant un “Sopar Solidari Tres Estrelles” també per recollir recursos per l’entitat benèfica Fundació Amics Joan Petit.

Els jardins del nou Hotel Boutique Font de la Canya by Cal Blay, a Avinyonet del Penedès, van ser l’escenari del sopar de solidari que van elaborar tres cuiners catalans d’alt nivell: Jeroni Castell (Restaurant les Moles d’Ulldecona, Tarragona), Carles Gaig (Restaurant Gaig Barcelona) i Christian Escribà (Escribà Pastissers de Barcelona) junt amb el xef de l’hotel by Cal Blay Fèlix Aranda.

Novetat Donatius FILA ZERO

A banda de gaudir de la cultura solidària també s’ha pogut col·laborar amb la Fundació Amics Joan Petit nens amb càncer a través dels DONATIUS FILA 0, fent una aportació altruista a través de compte bancari, pagament per targeta o Bizum.

La Fundació Amics Joan Petit, nens amb càncer entitat beneficiària.

És una fundació sense ànim de lucre que té per objecte l’atenció als afectats directament i indirectament pel càncer infantil i la divulgació del coneixement d’aquesta malaltia. L’entitat destina tots els seus recursos als hospitals, clíniques i centres de tractament i rehabilitació oncològics infantils i a les fundacions oncològiques infantils, amb estreta relació amb els equips mèdics de la Vall d’Hebron.

Agraïments

Un any més, la Fundació Pinnae, entitat organitzadora del MUSiCVEU, vol agrair la fidelitat dels patrocinadors Serveis Mèdics Penedès, Audi Vilamobil, Simón Coll Xocolaters,  Cava Rovellats, Fenster , Serra Grup Immobiliari, Moner Joieria, Cal Blay gastronomia, Emms Agrícola,  Caser Seguros, Vinateria Inzolia, FactorEnergia  i Gadescat, partners i institucions així com a tots els assistents i les entitats que han cedit els seus espais, amb tots ells continuem creixent en cada edició per aportar la cultura solidària i accessible al nostre territori.

Sobre el Festival MUSiCVEU

El Festival MUSiCVEU, la Fundació Pinnae apropa la cultura musical a les persones i dona suport a la cultura solidària en benefici d’entitats de caire social, i a favor dels col·lectius més vulnerables de la nostra societat.

Des dels seus inicis, el Festival ha aplegat en 9 edicions, amb l’assistència de més 18.600 persones, s’ha organitzat 87 actuacions/activitats i s’han aportat més de 33.000 € solidaris a diferents entitats del territori.

Properament es presentarà la 10ena edició, que comptarà novament amb una programació molt eclèctica i de primer nivell en espais singulars de la Vegueria Penedès per encara fer créixer més aquesta acció cultural en benefici de tothom.