Life Clinòmics reuneix als seus socis al Fòrum Berger Balaguer

El passat 24 de novembre el Fòrum Berger Balaguer, espai cultural de la Fundació Pinnae, va acollir la presentació de LIFE Clinòmics, un projecte cofinançat amb fons europeus que buscarà oportunitats i reptes de l’economia local i la societat per adaptar-se al canvi climàtic.

Aquesta primera reunió de socis va ser organitzada pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès, la Diputació de Barcelona i l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de promoure la implicació de les entitats locals en l’impacte del canvi climàtic, les mesures que d’adaptació a aplicar i la visió dels diferents actors el territori.

La jornada va començar amb una prèvia roda de premsa a les estances de la Casa Museu del Fòrum Berger Balaguer i posterior conferència al seu Auditori. Van assistir-hi unes 150 persones de diferents entitats locals d’arreu del territori, actors implicats en ajudar a ser part de la solució. La sessió va ser inaugurada pel diputat delegat d’Espais Naturals i Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, Valentí Junyent, seguit pel president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella i finalitzant amb una cloenda per part de Pere Soler, conseller comarcal d’Agricultura i Medi Rural del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Un espai singular i multifuncional en ple rendiment

 

 

Aquest és un dels múltiples actes, tant públics com privats, que s’han celebrat al Fòrum Berger Balaguer per part de diferents entitats del territori per a promocionar els seus projectes culturals, mediambientals, educatius i d’acció social.

Artur Mas a l'Auditori Fòrum Berger Balaguer

Durant aquest any, l’Auditori del Fòrum Berger Balaguer ha tingut la presència de persones rellevants com el molt honorable senyor Artur Mas, 129è president de la Generalitat de Catalunya, que va inaugurar el nou curs de l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Vilafranca.
En temàtica musical, Monika Masanauskaite, jove promesa pianística, va ser la guanyadora del 46è Concurs de Joves Intèrprets de Piano celebrat a l’Auditori i on també van actuar grups com Blaumut i Joan Chamorro & Andrea Motis, dins del II Festival de Música i Veu i que, actualment, ja programa la seva III edició prevista pels mesos de gener a juny del 2017 amb noves projeccions musicals.

Mereixen especial esment les 3 conferències del Centenari de la Residència Inglada Via que recentment s’han dut a terme a l’Auditori, espai que clourà els actes del centenari de la Residència Inglada Via el proper 19 de desembre i que tindrà la presència de Neus Munté, consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i portaveu del Govern. Aquest acte emotiu i singular, preveu repassar les activitats celebrades i presentarà el vídeo musical (lipdub) que va realitzar-se, així com del calendari social dedicat a la gent gran activa que ha promogut juntament amb la Fundació Mas Albornà.

Taller Art al Vi-dreL’Aula de Cultura, ubicada a la planta baixa de l’edifici, també manté una activitat constant, mostrant diferents exposicions d’artistes locals i entitats rellevants, entre les que destaquem Art al Vi-dre, una col·lectiva d’artistes solidària que va incloure un taller de pintura per a petits i grans.
Actualment, el Museu de Montserrat hi exposa obres de grans pintors catalans dels anys 40 i 80.

Activitat també per l’estança del Museu, ubicat al primer pis, i que ha estat espai d’acollida de visites, com el grup de caminades Anem! de la Creu Roja, així com presentacions, sessions fotogràfiques i rodatges diversos.

La Fundació Pinnae posa a disposició d’entitats del territori les diferents estances

 

 

La seva singularitat, ubicació i multifuncionalitat, amb les diferents estances que el conformen, fan del Fòrum Berger Balaguer un lloc idoni per la realització de molts esdeveniments que organitza tant la Fundació Pinnae, propietària l’edifici, com entitats del nostre entorn. Un edifici modernista, catalogat amb més de cent anys d’història, que està disponible per a activitats diverses.