L’Escolania de Montserrat canta a Vilafranca per celebrar el Centenari de la Residència Inglada Via

La Fundació Pinnae porta l’Escolania de Montserrat a Vilafranca del Penedès en motiu de la commemoració del Centenari de la Residència Inglada Via i en l’entorn incomparable de la Basílica de Santa Maria. Serà el divendres 11 de novembre a les 21h.

Per accedir al concert serà necessari l’adquisició d’una localitat de 15€ per persona. La recaptació del concert va íntegrament destinada a les obres de restauració de la Basílica de Santa Maria. Les localitats ja estan disponibles a La Rectoria, Terrades Esports, Cal Solà, el Parquet i al Fòrum Berger Balaguer en l’horari habitual de la seva Aula de Cultura.

L’Escolania de Montserrat és una de les escoles de música més antigues d’Europa d’on han sorgit compositors i intèrprets remarcables. Actualment està formada per més de cinquanta nois, de nou a catorze anys, procedents de tot Catalunya que resideixen al Monestir. Al matí fan els ensenyaments generals, i a la tarda els estudis de música. La majoria dels escolans, quan deixen Montserrat, continuen els estudis de música. Especialment en les darreres dècades, alguns destaquen professionalment com a cantants, instrumentistes o directors. L’Escolania, participa en la pregària diària del santuari, juntament amb la gran afluència de pelegrins de tot el món i difon arreu la música sacra, tant d’autors propis (Escola Montserratina), com de compositors internacionals.

Amb la batuta de Llorenç Castelló, antic alumne de l’Escolania de Montserrat i ara el director, l’harmonia del piano de Vicenç Prunés i les dolces veus d’una cinquantena d’escolans, s’interpretarà una primera part de clàssics, seguit per una innovadora segona part de reconegudes cançons tradicionals catalanes que finalitzaran amb la interpretació del Virolai.

Organitza el concert la Fundació Pinnae amb col·laboració de la Residència Inglada Via, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Parròquia de Santa Maria

Concert / Música
Escolania de Montserrat

Dia: 11 de novembre de 2016
Hora: 21h
Lloc: Basílica de Santa Maria de Vilafranca

Commemora el Centenari Residència Inglada Via
15€/persona per la restauració de la Basílica

Logo Residència Inglada Via