L’Auditori Fòrum Berger s’equipa amb un nou sistema purificació de l’aire

La Fundació Pinnae incorpora tecnologia de darrera generació al Fòrum Berger i Balaguer amb la instal·lació d’uns nous dispositius de filtratge i purificació, que regeneren l’aire filtrant les partícules en suspensió i eliminant contaminants, partícules i organismes, a fi de garantir el benestar i la seguretat de les persones.

 • La Fundació Pinnae serà pionera en instal·lar aquesta innovació de l’empresa Urban Air Purifier (UAP®) en espais culturals, com és l’Auditori del Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca.  Aquest dispositiu està dissenyat inicialment per filtrar gasos contaminants i reduir la pol·lució a les ciutats, i ha estat adaptat per eliminar també la presència de tot tipus de bacteris i virus a l’aire,  inclòs els de Covid.

 • El sistema reté el 99,995% de partícules presents a l’aire, mentre que l’esterilització amb llums ultraviolats UV-C d’ona curta permet anul·lar l’activitat de totes aquelles partícules retingudes als filtres.

La Fundació Pinnae ha instal·lat aquests dispositius com una mesura pionera per protegir els assistents de les diferents activitats de possibles contagis. Això ha estat possible gràcies a l’adquisició de dos equips 400VD de l’empresa tecnològica d’origen barceloní Urban Air Purifier, que ha adaptat en temps record els seus equips a les necessitats de la crisi sanitària actual provocada per l’expansió del COVID-19.

Inicialment els aparells han estat dissenyats per combatre la contaminació de les ciutats, però atesa la situació d’emergència van veure la necessitat d’adaptar el sistema de filtratge i esterilització de l’aire amb l’objectiu d’atacar directament el COVID-19. “Aprofitant la nostra tecnologia podem definir el tipus d’element que volem eliminar com la màxima eficiència. I en aquests moments és clar: el coronavirus”, declara el seu enginyer en cap, Alberto Quintana. “El volum dʻaire filtrat per un equip UAP 2000 és equivalent a 6.600 màscares”. Les

màquines UAP permeten absorbir amb gran força l’aire que tenen al voltant gràcies a la tecnologia patentada per Urban Air Purifier, que compta amb la certificació de Bureau Veritas. Un cop absorbit, l’aire passa per 4 capes de filtres que capten partícules (PM10 i PM 2,5), gasos (NO, NO2, Nox i CO) i compostos orgànics volàtils, per acabar creant un ambient net a una distància de 25 a 50 metres per costat -en funció del model-.

A aquesta tecnologia que purifica l’aire fins a un 98%, els enginyers d’Urban Air Purifier li han afegit un filtre HEPA-ULPA que assegura una eficiència del 99,995% llegant fins a partícules de 0,01 micres segons la norma EN1822. D’aquesta manera, tots els virus i bacteris associats a partícules quedaran capturats als filtres de l’UAP.

Addicionalment, també s’ha instal·lat un pas amb llums ultraviolats UV-C d’ona curta per esterilitzar l’aire i anul·lar l’activitat de totes aquelles partícules retingudes als filtres que puguin contenir bacteris i virus. La llum UV-C ataca directament l’ADN de les cèl·lules i destrueix l’activitat de qualsevol tipus d’organisme. Amb aquestes innovacions, els enginyers d’Urban Air Purifier asseguren que tot l’aire que surt del nou UAP-V està lliure de partícules carregades amb bacteris i virus. Els equips UAP400 adquirits per la Fundació Pinnae tenen un Tablet de 22 polzades amb connexió remota via router que permet rebre informació en temps real dels nivells de qualitat de l’aire i reproduir continguts propis de l’espai com a informació sobre les mesures de seguretat que s’estan prenent.