L’art més emergent del moment a Vilafranca

L’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae aposta novament per l’art més innovador dels joves creatius i acollirà del 3 de març al 2 d’abril la itinerància de la XX Biennal d’Art Contemporani Català 2016 a Vilafranca del Penedès, una exposició amb l’art més emergent del moment.

La Biennal d’Art Contemporani Català és una iniciativa impulsada des de 1977 per la Galeria d’Art Canals de Sant Cugat del Vallès amb l’objectiu de fomentar i donar l’oportunitat de mostrar l’art plàstic més creatiu dels joves talents de casa nostra. La Fundació Pinnae aposta per difondre l’art emergent més actual del moment al nostre territori i és seu d’aquesta Biennal coorganitzant la mostra i fent de a la capital del Penedès, una de les ciutats que formen part del recorregut itinerant del certamen.

Pinnae aposta per difondre l’art emergent més actual al nostre territori

 

 

Enguany, la Biennal ha rebut un total de 61 dossiers mitjançant convocatòria pública oberta a tots els joves del país. Després d’un rigorós estudi, el jurat que representa el sector de les arts plàstiques a Catalunya, ha seleccionat obres de 7 joves artistes i als quals s’atorga un ajut de 200€ per a la producció de l’obra.

Aquesta és la XX edició d’una Biennal que s’ha celebrat durant 40 anys i que ha aconseguit un ampli reconeixement convertint-se en un autèntic termòmetre de la creació més innovadora a Catalunya. La biennal ha estat l’impuls de noms d’avantguarda com Sergi Barnils, Tom Carr i Pep Agut, entre molts d’altres, artistes avui reconeguts internacionalment que han guanyat el certamen en edicions passades.Biennal d'Art Contemporani Català 2016

Els artistes seleccionats a la convocatòria 2016 són:
Lluc Baños (Barcelona, 1985), Gara Basilio (Barcelona, 1993), Clara Cortés (Vic, 1991), Daniel Gasol (Valls, 1983), Iván Morales (Girona, 1990), Álex Palacín (Barcelona, 1989) i Xavier Pretel (Argentona, 1981).

Tots ells representen, en diferents disciplines, les línies de treball que més interessen als joves d’avui dia i ens ofereixen obres que no deixen indiferent a ningú.

L’art dels nostres dies es redefineix constantment, és crític, comunica i convida a l’espectador a sentir, reflexionar i dialogar aspectes de la vida quotidiana. Aquests artistes ens mostren l’art contemporani en la seva essència i pretenen fer substituir l’impacte visual per l’intel·lectual, provocant una sensació. Tant és així que els seus treballs, que van des de crítica política a escultura caòtica-geomètrica, són obres pensades, mil·limetrades i amb un rerefons que ens farà pensar i construir diàleg fruit de la realitat més punyent dels nostres dies.

La seva itinerància ja ha visitat les poblacions de Sant Cugat del Vallès, Cambrils, Reus, Cadaqués i Lleida i seguirà a Olesa de Montserrat, Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat i Tarragona, on clourà.

El jurat de la Biennal 2016 està format per: Josep Canals, galerista i director de la Biennal; Aida Marin, historiadora d’art de Reus; Joana Llauradó, comissària independent resident a Sant Cugat; Albert Mercadé, director de la Fundació Arranz-Bravo de Barcelona i la Dra. Mar Redondo, vicedegana de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Organitzada i coproduïda a nivell general per Canals, Galeria d’Art i l’Ajuntament de Sant Cugat, la Biennal compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració dels diferents ajuntaments que l’acullen, a més d’institucions i empreses públiques i privades, com la Fundació Pinnae.

L’exposició obre les seves portes des de divendres 3 de març a les 19h i es podrà visitar a Vilafranca del Penedès fins al 2 d’abril, amb accés totalment lliure en l’horari habitual de la sala d’exposicions del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae.

XX Biennal d’Art Contemporani Català 2016
Del 3 de març al 2 d’abril
Obertura 3 de març a les 19h

Rb. Nostra Senyora, 6 | Vilafranca del Penedès
Horari: De dijous a dissabte: 18h a 20h. Diumenges i festius: 12h a 14h i 18h a 20h.

 

 

 

 

 

Fotos obertura de l’exposició al Fòrum Berger Balaguer