La Residència Inglada Via tindrà el seu Lipdub

Aquest cap de setmana ha tingut lloc l’enregistrament del Lipdub (un vídeo musical) de la Residència Inglada Via (residència que compta amb el suport de Fundació Pinnae). Un entranyable esdeveniment que ha aplegat residents, treballadors, famílies, amics i diversos agents del territori, per la gravació d’un vídeo musical que pretén mostrar la tasca de la residència d’una forma simpàtica i divertida. L’enregistrament i posterior projecció del vídeo musical s’emmarquen en els actes programats  en la celebració del centenari de la fundació d’aquesta residència vilafranquina.

Tot i que les càmeres han aparegut aquest cap de setmana, la Residència Inglada Via ja fa setmanes que treballa en el projecte, conjuntament amb la productora audiovisual vilafranquina Punt TV, encarregada de les preses i postproducció, i el departament de comunicació de Mas Albornà, responsable de la direcció artística, coordinació i enregistrament del posterior making of, gràcies a la seva pròpia productora audiovisual. Tot aquest esforç s’ha plasmat en una jornada molt ordenada, diligent i alegre.

Realització libdub Residència Inglada Via2La cançó escollida com a banda sonora del Lipdup ha estat “Qualsevol nit pot sortir el sol”, de Jaume Sisa, a toc de rumba en versió de Los Manolos. Aquesta peça tan simbòlica com elegant i curosa en el seu contingut i significat esqueia perfectament per l’ocasió ja que la seva tornada “Benvinguts, passeu passeu, casa meva és casa vostra” és el missatge que Inglada Via ha volgut traslladar i explicar, en clara referència a voler obrir les portes de la Residència a Vilafranca i la comarca.

El vídeo musical serà presentat durant el mes de desembre

Què és un Lipdub?Logo Residència Inglada Via

El Lipdub és un fenomen força novell (2008) que consisteix en l’enregistrament d’un vídeo musical, prenent com a protagonista els individus d’una comunitat que canten i ballen una coneguda cançó alhora que la càmera grava tota una seqüència en moviment, plasmant les instal·lacions, serveis i persones pertanyents d’aquesta comunitat. Moltes d’aquestes gravacions serveixen de carta de presentació d’espais o difonen iniciatives populars d’una forma amena i divertida.