La Natura de Pilar Gil s’exposa al Fòrum Berger Balaguer

El Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae acollirà una exposició molt singular de Natura de Pilar Gil, una artista amant de la naturalesa i la fotografia resident a Sant Pere de Ribes.

La mostra aplega uns 35 quadres de composicions florals naturals tractades mitjançant un procés únic de liofilització i tintatge que l’artista va desenvolupar i que permet garantir la total conservació de les flors naturals al llarg dels temps, sense perdre el color ni la textura. El resultat és una veritable obra d’art per excel·lència. L’exposició s’inaugura aquest divendres 17 de novembre a les 19h30 i ofereix cava als assistents, per gentilesa de Molí Parellada.

Natura. Pilar GilPilar Gil va començar el seu camí artístic a través del dibuix, on expressava i abocava el seus sentiments. Seguidament, va passar al color de la pintura a l’oli, fins que va cercar una forma d’expressió que superés la bellesa dels colors que la pintura oferia. Amb l’art floral va trobar un equilibri estètic entre la força natural i la combinació cromàtica que va saber implementar d’una forma excel·lent i on va desenvolupar un procés únic que li permet treballar amb volum tot garantint que la planta natural sigui perdurable i inalterable al llarg dels anys. Aquesta tècnica l’ha convertida en artista referent dins d’aquest món.

Durant els prop de 35 anys que l’artista porta desenvolupant l’Art Floral, ha viatjat a diferents parts del món per conèixer molts tipus de flors i plantes que il·lustren gran part de les seves obres. Quan defineix les seves composicions, l’artista afirma que intenta fer que sigui la pròpia natura la que ens faci captar la seva essència, com si la vida, en ella, encara hi fos present.

L’exposició és oberta a tothom i d’accés lliure fins al 7 de gener de 2018 en l’horari habitual de la sala de dijous a dissabte de 18h a 20h. Diumenges i festius de 12h a 14h i de 18h a 20h.


Exposició Natura de Pilar Gil
Del 17 de novembre 2017 al 7 de gener 2018
Inauguració: Divendres, 17 de novembre a les 19h30 amb copa de cava

Aula de Cultura – Fòrum Berger Balaguer
Rb. Nostra Senyora, 6 | Vilafranca del Penedès

Horari: De dijous a dissabte de 18h-20h. Diumenges i festius de 12h-14h i de 18h-20h