La Fundació Pinnae va presentar el llibre solidari Mà Amiga i l’exposició fotogràfica d’Ildefons Oliveras, per recaptar fons per l’ELA

El passat dijous 7 d’octubre el Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae va acollir l’acte de presentació del llibre solidari ‘Mà amiga’, creat pels tres fills d’Ildefons Oliveras, diagnosticat d’ELA i autor de l’exposició fotogràfica de l’aula de cultura del mateix espai, amb la finalitat de recollir fons per a la investigació sobre l’ELA.

L’acte va ser organitzat per la Fundació Pinnae i va consistir en una taula-col·loqui moderada per la periodista Cati Morell en un Auditori vestit per a l’ocasió. L’acte es va iniciar amb la presentació de Martí Solé, president de la Fundació Pinnae, que va donar pas a una entrevista amb la intervenció de la Doctora Mònica Povedano, cap de la Unitat Funcional de la Malaltia de la Motoneurona de l’Hospital de Bellvitge i l’Anna Rigola, responsable de comunicació de la Fundació Miquel Valls. Amb elles es va poder conèixer més a fons què és l’ELA, com es pot afrontar la malaltia, com es pot acompanyar a aquells que la pateixen i el que es pot fer per mantenir vives i actives les investigacions per trobar una futura cura de l’ELA.

L’acte també va comptar amb la presència d’Ildefons Oliveras, protagonista del llibre, autor de l’exposició fotogràfica i gran lluitador d’aquesta malaltia. Així com també va comptar amb la presència de Juan Carlos Unzué, exporter i exentrenador del FCB, també diagnosticat d’ELA.

Acte seguit els tres germans Gemma, Pol i Dalmau Oliveras i autors del llibre van explicar com van iniciar aquest projecte, quin va ser el rol de cadascun d’ells i quin missatge vol transmetre el conte i en finalitzar van poder signar i dedicar els exemplars que van vendre d’aquest bonic llibre solidari. El llibre, adreçat als més petits, explica en valors de generositat i solidaritat, què és aquesta malaltia i com es pot ajudar a les persones que ho necessiten.

L’acte va tenir gran afluència d’assistents, amics i companys d’Ildefons Oliveras. Va ser una tarda molt entranyable i emotiva plena de coneixements sobre aquesta malaltia que és l’ELA. L’acte va ser retransmès en streaming directe pel canal youtube de la Fundació Pinnae i es pot tornar a veure sencer al següent enllaç.

En finalitzar la presentació, l’aula de cultura del Fòrum Berger Balaguer donava pas a l’obertura de l’exposició amb fotografies realitzades per el mateix Ildefons Oliveras amb el títol ‘Avui és el millor dia’.

Les fotografies de la mostra així com unes postals fotogràfiques estan a la venda i el total d’import recaptat, la Fundació Pinnae, ho destinarà al programa TRICALS.ORG per a la investigació sobre l’ELA.

L’exposició es pot visitar fins el 14 de novembre en horari de dijous a dissabte de 18-20 hores i diumenges i festius de 12-14 hores i 18-20 hores i l’entrada és totalment lliure.