La Fundació Pinnae presenta la sisena convocatòria de projectes incrementant la dotació fins a 500.000 euros

La Fundació Pinnae va presentar el 9 d’abril de 2024 a l’Espai Cultural Fòrum Berger la seva sisena Convocatòria de projectes d’Impuls pel territori, una important línia de suport a iniciatives i activitats destinades a les persones de la Vegueria Penedès i que dona resposta als reptes socials de la nostra societat, alineats amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, referent als Objectius pel Desenvolupament Sostenible.

La Convocatòria 2024 compta amb una important dotació total de 500.000 euros, i enguany es divideix amb tres modalitats de presentació de projectes segons el seu àmbit: A projectes socials dels quals s’han previst destinar 325.000 €, B projectes culturals i/o artístics, així com d’esport inclusiu i/o promoció d’hàbits saludables s’hi designaran 100.000 € i com a novetat conscients de l’emergència climàtica que estem patint, aquesta edició es destinarà 75.000 € en una nova modalitat C per a projectes mediambientals i de la protecció dels ecosistemes.

Es podran presentar aquelles entitats de l’economia social, incloses les entitats privades no lucratives, que es dediquen a l’àmbit cultural, artístic, mediambiental i/o esportiu, a més a més de les entitats d’àmbit social. Es podrà presentar un únic projecte per entitat a desenvolupar-se amb impacte a les persones de les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf.

Amb l’obertura d’aquesta sisena edició de la convocatòria de projectes, la Fundació Pinnae vol continuar amb el compromís adquirit amb tot el teixit social del nostre territori, aportant recursos a favor dels col·lectius en risc d’exclusió social, de dinamització de la cultura, promocionant activitats per la preservació del medi natural i/o iniciatives esportives en clau d’inclusió i interculturalitat i de bons hàbits saludables.

Les entitats sol·licitants podran presentar el seu projecte des d’avui 9 d’abril i fins al 30 d’abril (ambdós inclosos), emplenant degudament el formulari de presentació a la modalitat escollida, que es pot descarregar al web www.pinnae.cat/convocatories, on també es poden trobar les Bases de la Convocatòria 2024.

Les propostes s’han de presentar a través del formulari “Presentació de projectes” del web www.pinnae.cat/convocatories.

D’entre tots els projectes rebuts, la Fundació Pere Tarrés, entitat reconeguda i amb una llarga experiència en aquest tipus d’accions, portarà a terme la selecció dels projectes més adequats en base a aquesta avaluació, el Patronat de la Fundació Pinnae atorgarà els ajuts als diferents projectes seleccionats.

Hi ha prevista una sessió informativa en format webinar en línia per entitats interessades a presentar el seu projecte. Serà el pròxim dijous 18 d’abril a les 11 h del matí en directe. En aquesta sessió s’explicaran les bases, formularis de la convocatòria i comptarà amb l’equip tècnic expert de la Fundació Pere Tarrés que realitzarà una píndola formativa per a presentar projectes amb èxit a convocatòries d’ajuts i subvencions i finalitzarà amb un torn de preguntes. Una bona oportunitat per a les entitats de resoldre els seus dubtes. Per accedir-hi caldrà fer la inscripció a través del formulari disponible a www.pinnae.cat/convocatories

Sobre la Fundació Pinnae

La Fundació Pinnae és una entitat sense ànim de lucre, constituïda com a fundació de caràcter especial l’any 2013 que té per finalitat atendre les necessitats de la nostra societat: impulsant i promovent accions sempre amb un clar impacte social que generin oportunitats, afavoreixin la cohesió social i promoguin la dinamització econòmica i cultural de la Vegueria Penedès.

Sobre la Fundació Pere Tarrés

La Fundació Pere Tarrés, amb seixanta anys d’existència, és una organització no lucrativa educativa i d’acció social que va néixer amb la finalitat de promoure l’educació en el lleure d’infants i joves. Dedicada a la promoció de l’educació en el temps lliure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l’enfortiment del teixit associatiu, amb el temps la seva acció s’ha ampliat a altres àmbits de l’acció social com ara la formació, la recerca i la gestió.