La Fundació Pinnae i els Castellers de Vilafranca fan pinya per a la inclusió

Viure la “colla” des de la inclusió, aquest és el propòsit de la Fundació Pinnae i dels Castellers de Vilafranca que es donen la mà per organitzar el pròxim dimecres 17 de juliol un taller “Team Building” amb els Verds i transmetre els valors dels castells a cinc entitats socials de la Vegueria Penedès.

El taller “Team Building” es realitzarà a Cal Figarot, seu dels Castellers de Vilafranca i els participants formen part d’entitats referents en cadascun dels seus territoris d’actuació que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i/o trastorns mentals i les seves famílies, gent gran i altres col·lectius amb dificultats.

La trobada té un rerefons social i fomenta valors com la diversitat, la igualtat i el respecte; valors que entre molts d’altres caracteritzen als castells i que segur ampliarà les oportunitats de creixement i aprenentatge per a tots els membres participants d’una iniciativa cultural com aquesta que té més de dos-cents anys d’història, i declarada el 2010 patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO.

Les entitats participants en aquesta activitat seran la Fundació Ave Maria de Sitges, la Fundació Mas Albornà de Sant Pere Molanta, la Fundació Àuria d’Igualada, la Fundació Santa Teresa del Vendrell i Tegar de Vilanova i la Geltrú. Es preveu l’assistència d’una setantena de participants amb diversitat funcional.

La Fundació Pinnae i els Castellers de Vilafranca apropen aquesta jornada cultural a persones amb risc d’exclusió social i amb necessitats especials amb l’objectiu de trencar estereotips i fer grans aquestes petites històries de superació.