La Fundació Pinnae dona suport al projecte “Cuida les teves emocions per cuidar la teva salut mental” que ha presentat l’Associació Elna

L’Associació Elna, a través de la seva participació en la convocatòria de projectes Impuls pel territori de la Fundació Pinnae, ha desenvolupat el projecte “Cuida les teves emocions per cuidar la teva salut mental” per promoure la prevenció de la salut mental en els adolescents i joves de la Vegueria Penedès a través de l’educació emocional.

Un Scape Room ha estat el mètode escollit per iniciar aquest projecte. Es va dissenyar un joc en el qual hi van participar 4 grups de 3ESO de diferents centres de la Vegueria per abordar i trencar mites i estigmes sobre salut mental a més d’aprendre eines per fomentar-la.  

El joc va partir d’un naufragi i arribada a una illa deserta. Els diferents grups van haver de desxifrar diferents paranys. Per aconseguir-ho es van plantejar diverses proves i pistes que havien d’anar superant a través de descobrir, treballar i experimentar amb dinàmiques les diferents competències emocionals, socials i habilitats per a la  vida i el benestar.

També es va fer èmfasi en com funciona la nostra ment i en especial com entrenar la nostra atenció eficient per un millor benestar. Finalment, es va fer un profund i enriquidor debat sobre l’ús de la tecnologia actualment, com ens pot perjudicar i com podem regular-ne l’ús.

Tota aquesta experiència va estar enregistrada en un vídeo on adolescents i joves explicaven i reflexionaven les vivències que van desenvolupar en els tallers que formaven part de les proves amb activitats formatives, lúdiques i reflexives emprant diverses tècniques de l’Artteràpia i el Mindfulness.

Actualment aquest vídeo, juntament amb una proposta de recursos didàctics, es posaran a disposició dels centres educatius de la Vegueria com a eina de treball de l’educació emocional i foment de la salut mental d’aquest col·lectiu jove i esdevenir el punt de partida per abordar un debat a l’aula per tractar aquesta temàtica.

L’associació Elna és entitat sense ànim de lucre que té per objectiu l’acompanyament en l’educació socioemocional,  sobretot als centres educatius de tota Catalunya, per enfortir l’autoestima i l’empatia, tot plegat per assolir una societat més equitativa, integradora, respectuosa i amorosa.

La Fundació Pinnae, a través de la seva convocatòria de projectes d’Impuls del territori dona resposta als reptes socials de la nostra societat, alineats amb l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, referent als Objectius pel Desenvolupament Sostenible.