La Fundació Pinnae celebra unes jornades formatives en matèria de microfinances

Les sessions se celebraran els dies 30 i 31 d’octubre i són gratuïtes i obertes a tothom, prèvia inscripció

S’emmarquen dintre de l’exposició fotogràfica “Dona i microcrèdit”, que acull l’Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer

VILAFRANCA DEL PENEDÈS, 21 d’octubre del 2013.- En el marc de la mostra fotogràfica “Dona i microcrèdit” que acull aquests dies l’Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès, la Fundació Pinnae celebra els propers 30 i 31 d’octubre unes Jornades de Formació sobre Microfinances –en concret, sobre l’eina del microcrèdit. Les sessions són gratuïtes i obertes a tothom, i aniran a càrrec de Toni Sierra, director general de la ONG Treball Solidari (coorganitzadora de la mostra), i Marcel Abbad, especialista en microfinances i assessor del Programa Genera de la Fundació Pinnae.

Els ponents Sierra i Abbad abordaran els temes següents, respectivament: “Microcrèdits com a eina de cooperació per al desenvolupament” i les “Microfinances com a oportunitat a Catalunya”. En el primer cas, la sessió de Sierra s’adreça a persones del món de la cooperació al desenvolupament que tinguin interès en conèixer més a fons l’eina del microcrèdit com uns instrument per a les persones més pobres d’accedir a una font de capital i millorar les seves capacitats econòmiques. La sessió servirà per conèixer les diferents metodologies que s’utilitzen en la implementació dels programes de microcrèdit arreu del món, i l’aplicabilitat real de l’eina en projectes de cooperació de naturalesa diversa, amb exemples pràctics i tenint en compte casos reals.

En el segon cas, les jornades que impartirà Abbad també versen sobre l’eina del microcrèdit, però des d’una perspectiva de país desenvolupat, de com el microcrèdit pot ajudar a moltes persones amb pocs recursos desenvolupar el seu projecte professional i realitzar-se com a persona. Tenint en compte l’activitat de la nova Fundació Pinnae -de dinamització econòmica del territori- Abbad explicarà en què consisteix l’eina i quins són els requisits necessaris per poder-la aplicar correctament per treure’n el màxim de benefici.

Les jornades de formació se celebraran al Fòrum Berger Balaguer, a Rambla Nostra Senyora, 6, de Vilafranca del Penedès, de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00 hores el dia 30 d’octubre, i de 10:00 a 14:00 hores, el dia 31. Per poder assistir-hi, cal enviar un correu electrònic a info@pinnae.cat.

Exposició fotogràfica “Dona i microcrèdit”

Foto Dona

La celebració de les Jornades Formatives sobre Microfinances s’emmarquen dins la mostra fotogràfica “Dona i microcrèdit” que acull l’Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae (Rambla Nostra Senyora, 6, de Vilafranca del Penedès) des del passat 11 d’octubre.

Amb imatges del fotògraf Pep Bonet, “Dona i Microcrèdit – La confiança i els valors inherents a les persones” és una campanya de sensibilització en forma d’exposició fotogràfica que recull diversos testimonis de dones que treballen l’eina del microcrèdit a les zones més empobrides d’Amèrica (Guatemala i Bolívia), d’Àfrica (Marroc i Burkina Fasso) i d’Àsia (Bangladesh i Filipines). La mostra està organitzada per la Fundació Pinnae en col·laboració amb la ONG balear Treball Solidari, i compta amb el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació i Desenvolupament.

La mostra “Dona i microcrèdit” romandrà oberta fins el dia 3 de novembre, de dimarts a dissabte, de 18:00 a 20:00, i diumenges i festius, de 12:00 a 14:00 hores i de 18:00 a 20:00 hores (dilluns, tancat).

Descarregui el programa de les jornades