LA FUNDACIÓ PINNAE APOSTA PER UN PROGRAMA D’INSERCIÓ SOCIAL I LABORAL, AUTOOCUPACIÓ I EMPRENEDORIA

L’acte de presentació de l’entitat va tenir lloc ahir al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès.

La Fundació es dedicarà a la dinamització econòmica i laboral del territori, l’assistència social a les persones en risc d’exclusió i al foment de la cultura i l’educació.

MG_9957

VILAFRANCA DEL PENEDÈS, 30 d’octubre del 2013.- El Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès va acollir ahir la presentació de la Fundació Especial Pinnae. L’acte, al que van assistir prop de 200 persones, va comptar amb la presència de l’alcalde de la localitat, Pere Regull; el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Ramon Olivella, i  d’altres alcaldes i personalitats del territori.

La Fundació Pinnae neix amb la voluntat de donar resposta a les noves demandes socials a través del treball en xarxa amb diversos actors de la societat civil. L’entitat es dedicarà, principalment, a la dinamització econòmica del territori i a la inserció sociolaboral dels seus ciutadans, a través de l’autoocupació i el foment de l’emprenedoria social i econòmica a petita escala.

El president de la fundació, Martí Solé i Bordes, va explicar als assistents el Programa Genera, un programa d’inserció social i laboral, autoocupació i emprenedoria que compta amb eines de suport com les microfinances, la formació, la capacitació, el voluntariat i l’acompanyament.

“Es tracta d’organitzar un sistema en xarxa en què aquelles persones que tinguin projectes empresarials o d’autoocupació viables, tinguin el suport necessari tant pel que fa a formació, acompanyament i finançament”, va detallar Martí Solé.

Els principals objectius d’aquest programa són la lluita contra la vulnerabilitat, la promoció de  l’ocupació, el combatiment de l’atur i l’impuls de l’esperit emprenedor.

“Genera es caracteritza per la forma en què analitzem les operacions, ja que no ens fixarem en què té el nostre candidat, sinó en el que pot arribar a aconseguir, és a dir, en la viabilitat del seu projecte. En segon lloc, la rendibilitat de cada operació la mesurarem en funció de l’èxit del projecte d’autoocupació o d’emprenedoria, no del benefici que ens aporti. Per tant, conceptes com avals, garanties, comissions i similars, ens són del tot aliens”, va subratllar el president.

El Fons Europeu d’Inversions ha pre seleccionat el Programa Genera com candidat per tal de signar un acord de garantia. Aquest acord, quan sigui una realitat, significarà que el Programa Genera i el Fons Europeu d’Inversions compartiran el risc d’algunes operacions de microfinançament.

A la vegada, el programa europeu Progress incorpora el Programa Genera com a Bona Pràctica en matèria d’Emprenedoria i Microfinances al seu Manual de Bones Pràctiques que es publicarà al llarg de l’any 2014.

A més a més, el Programa Genera ha signat un acord de col•laboració amb la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta Direcció General promou el Programa @EmprenSocial que es gestiona pel Govern a través d’un Consell Assessor. Pinnae ha estat convidada a participar d’aquest Consell Assessor per tal d’aportar la seva metodologia al Programa d’emprenedors.

Pinnae continuarà dedicant part dels seus recursos a l’assistència social i al foment de l’educació i la cultura, sota una perspectiva de gestió empresarial autònoma, arrelada al territori i sostenible en el temps a través del Programa Territorial de Cohesió Social i el Programa de Promoció Cultural.

L’acte de presentació, conduit per Jordi Llavina, va finalitzar amb l’actuació d’un quartet de violoncel a càrrec de l’Escola Municipal de Vilafranca del Penedès.

La Fundació Pinnae és el resultat del procés de transformació de Caixa Penedès en una entitat de caire social dedicada a la dinamització del territori i a la inserció sociolaboral, l’assistència social i el foment de l’educació i la cultura.

 

Per a més informació:

Roser Alcocer – Carme Alba
93.415.76.62 / 670.35.23.75
pinnae@intermedia.es