LA FUNDACIÓ PINNAE ACULL “JOAN COMAS PAUSAS”,UNA EXPOSICIÓ PICTÒRICA AMB MOTIU DEL CENTENARI DEL SEU NAIXEMENT

L’exposició retrospectiva, inclou més de 30 obres
d’aquest aquarel·lista Vilafranquí.

Foto Joan Comas

VILAFRANCA DEL PENEDÈS, 12 de novembre del 2013.- L’Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae (Rambla Nostra Senyora, 6, de Vilafranca del Penedès) acull a partir del proper divendres, dia 22 de novembre, l’exposició d’aquarel·les “Joan Comas Pausas”, un recopilatori de la seva obra en motiu del centenari del seu naixement. La inauguració de l’exposició tindrà lloc el mateix divendres, a les 19:00 hores. La inauguració de la mostra, comptarà amb la presència de la professora d’història de l’art Sra. Montse Juvé i del Sr. Antonio Pinedo, arquitecte i amic personal del Sr. Comas.

La seva obra es caracteritza pel segell dels alumnes de la fugaç escola Montessori, pertany a la
generació que començà a treure els peus de les alforges i es donà a conèixer pels anys de la
segona República.

Les aquarel·les que ara s’exposen son una mostra dels dos o tres registres més característics del seu estil, aplicat a la temàtica dominant del paisatge agrest i urbà: l’un i l’altra plasmats amb un temperat naturalisme descriptiu a plena llum i de tons càlids, unes vegades; i d’altres, reelaborant la realitat a base d’una impressió subjectiva que estructura la composició de tonalitat més freda.

Pel que fa a la seva trajectòria ha dut a terme exposicions particulars a Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Olot, Martorell, Ripoll, Molins de Rei, Igualada, El Vendrell, Begues i Barcelona (a Mayte Muñoz i al Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics).
Com a soci de l’Agrupació d’Aquarel·listes de Catalunya ha participat en totes les exposicions col·lectives d’aquesta agrupació entre els anys 1977 i 1989 a Barcelona (Palau de la Virreina, Palau Reial de Pedralbes, Antic Hospital de la Santa Creu i Banco de Bilbao), Terrassa, Vilafranca (Museu) i Lleida (Institut d’Estudis Ilerdencs). És seleccionat per aquesta agrupació perquè la representi a la “Exposición Nacional de Acuarela” celebrada a Bilbao el 1984. Ha participat també en altres exposicions col·lectives a Olot, Ledesma i Vilafranca, destacant entre les de Vilafranca la de l’exposició conjunta amb cinc artistes més que té lloc l’any 1985 al Fòrum Berger Balaguer i la de “Pintura i escultura a Vilafranca 1900-1999”.

Les seves obres es troben en col·leccions particulars d’Espanya, França, Alemanya i al Museu de Vilafranca.

L’exposició “Joan Comas Pausas” romandrà oberta fins el dia 12 de gener, de dimarts a dissabte, de 18:00 a 20:00, i diumenges i festius, de 12 a 14 hores i de 18:00 a 20:00 hores (dilluns, tancat).

Invitació-Joan-Comas2