La Casa Museu Berger Balaguer rep una visita cultural de la Creu Roja de l’Alt Penedès

El passat 11 de novembre una trentena de persones van visitar l’edifici modernista de la Casa Museu Berger Balaguer de la Fundació Pinnae, en una visita cultural.

Es tracta del grup de caminades Anem! que la Creu Roja de l’Alt Penedès té per a persones majors de 55 anys i que està emmarcat dins del projecte de Salut Constant. Aquest projecte té l’objectiu promoure l’envelliment actiu i la salut en el sentit més ampli: pretén fomentar l’activitat física, fer salut, passejar, xerrar i compartir. Aquestes caminades s’organitzen els divendres cada 15 dies, estan obertes a tothom a partir de 55 anys i són gratuïtes prèvia inscripció a la Creu Roja de l’Alt Penedès.

Creu Roja visita la Casa Museu Berger Balaguer

Grup caminades Anem!

En aquest cas va ser una visita cultural que va tenir inici per l’entrada principal de la Rambla Nostra Senyora. Un cop van ascendir per l’escala principal de l’edifici els visitants van poder passejar per les estances de la Casa Museu i gaudir dels espais nobles de la casa, com la sala d’estar, el saló de la música, el menjador i el dormitori, estances que conserven el mobiliari original i elements decoratius de l’època.

A continuació, van passar pels espais culturals de l’Auditori que té com a característic un orgue civil i l’Aula de Cultura on hi ha exposada actualment l’exposició “Pintors de Fama de la Sala Parés” del Museu de Montserrat i amb la qual es va posar punt i final a la visita.

La Fundació Pinnae manté el llegat que marca la història de la Casa Museu Berger Balaguer i la gestiona com un espai singular per a la promoció i difusió d’activitats culturals i artístiques, posant a disposició de persones i entitats els quatre espais emblemàtics que la configuren per celebrar-hi exposicions, concerts, conferències, reunions, i altres activitats en un dels entorns modernistes més cèntrics, privilegiats i originals de Vilafranca del Penedès.