Josep Maria Pahissa – Pintura i escultura

Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer

El divendres dia 13 de maig a les 19 hores s’inaugura l’exposició de l’artista Josep Maria Pahissa a la sala d’exposicions del Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca, que restarà oberta fins el 26 de juny.

És difícil definir amb poques ratlles la complexa personalitat de Pahissa i la seva obra. Amb ell res és igual d’avui per demà ja que la seva capacitat creativa és inesgotable. Incansable i curiós per tot, sempre el trobarem explorant i cercant nous camins i noves formes d’expressar-se a través de la seva obra. Camins que segueix, etapes que crema ràpidament quan agafa un tema i des d’on comença una nova aventura després d’explorar-lo i aprofundir-lo al màxim. I el resultat, la seva obra, amb gran personalitat i envoltada d’un figurativisme subjectiu molt significatiu.

La pintura és l’obra gràfica de Josep Maria Pahissa amb un llarg camí recorregut; de la figuració absoluta en les seves primeres etapes a la llibertat creativa, seguint rutes i camins molt personals. Com a figuratiu cultiva una descripció molt detallista de la realitat, treballant color i matèria amb què enriquir les seves teles. Obres tancades, on reflecteix escenes i realitats deixant constància del seu domini de la tècnica.

I a partir de quelcom objectiu, formes i estils diferents, que va descobrint a mesura que avança pel seu camí personal, i gairebé sempre amb un toc d’ironia, una visió crítica de la realitat, una interpretació del que ens explica. Doncs Pahissa no es limita a reflectir la realitat o la seva interpretació; el que pretén és explicar què pensa sobre la vida, sobre la societat, però ho fa des de la tendresa i alhora amb humor. Ell observa, manté la distància i opina. Obres de doble i triple lectura, que a vegades no són fàcils d’interpretar però que posen un fil conductor perquè el públic pugui anar més enllà del que ha anat l’artista.

Obra complexa, imaginativa, plena d’idees i ben elaborada plena de somnis i realitats, que són el resultat d’un treball acurat i intens de la seva creació pictòrica.

 

Josep Maria Pahissa – Pintura i escultura
Del 13 de maig al 26 de juny de 2016

Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer
Rbla. Nostra Senyora, 6 – Vilafranca del Penedès

Horaris :
Dijous a dissabte de 18 a 20 hores
Diumenges i festius de 12 a 14 i de 18 a 20 hores