Joan Raven, presenta el llibre “Els pintors que em viuen” i exposa la seva obra a l’Espai Cultural Fòrum Berger

Divendres, 17 de maig a les 19 hores a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer tindrà lloc la presentació del llibre “Els pintors que em viuen” d’en Joan Raventós, artista de Vilafranca i en acabar s’inaugurarà a l’Espai Cultura Fòrum Berger la mostra que porta el mateix nom i que estarà exposada fins al 30 de juny.

El llibre “Els pintors que em viuen” serà presentat per l’escriptor Jordi Llavina amb la participació d’en Ramon Nadal d’Edicions Andana i en Joan Melero director de la Fundació Pinnae i també l’acompanyaran alguns dels poetes i narradors que hi participen.

En Raven (com es fa dir amicalment) és un artista que fusiona el geni individual amb el geni col·lectiu, com es defineix ell mateix, s’expressa i prou. L’excentricitat d’en Raven és un model en què es fon entre el pintor, el mestre de ioga i el vividor. Veient la seva obra s’intueix un artista rebel i alhora budista, un individualisme que respira i s’adapta a la vida més intima i la seva estètica. La seva no és una lluita contra la societat sinó un ball amb si mateix i amb les seves creences.

Pel que fa a el llibre que es presenta, hi trobareu pintors, poetes, escriptores i escriptors, pensadors, musicòlegs de la lletra, entusiastes de les paraules i una periodista. Tots aporten la seva creativitat, eixamplant així la diversitat del context i fins i tot transformant-ne el sentit.

També aquesta exposició comptarà amb la col·laboració molt especial, els alumnes de l’escola Arsenal A través d’una obra que vol transmetre la diversitat. Cada persona és única i irrepetible i d’un perfil i unes capacitats pròpies. La societat no és uniforme, sinó que és plural i diversa i cada col·lectiu aporta des de la seva singularitat.

_

Joan Raventós Estellés, Joan Raven, va estudiar Història de l’Art a la Universitat de Barcelona i després de molts anys d’aprenentatge autodidàctic va completar la seva formació amb una Diplomatura en Arts, Oficis i Joieria Artística.