Inscripcions obertes pel al 47è Concurs de Joves Intèrprets de Piano

Joventuts Musicals de Vilafranca ha obert les bases de la 47a edició del Concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya per a joves intèrprets de fins a 26 anys. El termini d’inscripció finalitza el 15 de juny i les proves qualificadores es duran a terme entre l’1 i el 9 de juliol (caps de setmana) a l’Auditori Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae, a Vilafranca.

El Concurs es divideix en quatre categories: “Sènior” per als concursants fins a 26 anys; “A” per als de fins a 21 anys; “B” per als de fins a 17 anys, i “C” per als de fins a 13 anys. Per a cadascuna de les categories s’estableixen dos premis de diferent import que, en conjunt sumen 6.000 euros.  A més, el 1r premi de la categoria “Sènior” obtindrà el Premi Xarxa de Músiques a Catalunya, que li permetrà actuar en aquest circuit, que organitza la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya. El Jurat està integrat per personalitats rellevants dins el món de la música.

El termini d’inscripcions finalitza el 15 de juny, a les 24 h. Podeu descarregar les bases de participació al Concurs AQUÍ.

L’acte de lliurament de premis serà el 16 de juliol al mateix Auditori on els guanyadors oferiran un petit recital. L’entrada tant a les proves qualificadores, com a l’acte de lliurament de premis és lliure i gratuïta, amb aforament limitat i és una magnífica oportunitat per a gaudir de les joves promeses intèrprets de piano d’arreu de l’estat.

El concurs és organitzat per Joventuts Musicals de Vilafranca del Penedès, amb la col·laboració de la Fundació Pinnae, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya i forma part de la Unió Europea de Concursos de Música per la Joventut.
 
Aquest Concurs, en la seva 47ena edició, acull a joves pianistes d’arreu de l’estat que participen en un dels festivals que compta amb més edicions i de gran prestigi per aglutinar totes les seves categories i reunir estudiants dels millors conservatoris. El Concurs té l’objectiu de visualitzar el talent musical al piano de les joves generacions de músics que s’estan formant, donant-los l’oportunitat d’actuar i guanyar experiència en concursos i recitals, premiant el seu esforç i encoratjant-los en la seva futura projecció professional.