Entre Cel i Sòl, una aliança artística que uneix el Penedès i Noruega

El passat divendres 9 de novembre va tenir lloc la inauguració de l’exposició de l’obra de la pintora Cathrine Bergsrud “Entre Cel i Sòl”. L’obertura de l’acte va ser a càrrec del President de la Fundació Pinnae, el Sr. Martí Solé amb unes paraules de benvinguda a tots els assistents a l’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer i seguidament va donar la paraula a l’Honorable Sr. Anders Braekken, Cònsol General de Noruega qui va comentar de manera reiterada la importància de la natura per la societat noruega en el seu dia a dia i que queda plasmada en l’obra de l’artista. Seguidament la pintora, la Sra. Cathrine Bergsrud, va agrair estar tan ben acompanyada per membres de la comunitat noruega que resideixen a Catalunya, així com d’autoritats del seu país, amics i familiars en un dia tan important per a ella. Seguidament la Regidora d’Ensenyament i Relacions Internacionals de Vilafranca del Penedès, la Sra. Meritxell Montserrat i Mestres, va donar les gràcies perquè l’artista s’inspirés en el Penedès en les seves obra que composen el “Cel i Sòl”.

2018.11.09 - EXPOSICIO FORUM BERGER 3

L’acte va tenir unes notes musicals a càrrec del reconegut guitarrista clàssic Anders Clemens Øien, que va interpretar el Cant dels Ocells i una cançó popular noruega.

En acabar es va oferir una copa de cava als assistents gentilesa de Caves Llopart i una degustació de llom de salmó natural noruec gentilesa de Benfumat.

La mostra aplega 24 obres de Cathrine Bergsrud que, fascinada pels drames atemporals humans, narra la seva obra inspirada dels colors i la llum del Penedès; entre l’univers i el sòl, amb la natura com una gran catedral, la humanitat i la seva empremta basada en la poètica Aristotèlica i plena de mites coneguts que l’artista apropa a l’espectador en humanitzar-los a les seves obres. Convençuda de la importància del bon ofici, Bergsrud està profundament inspirada i estudia contínuament els Mestres antics i vius i les seves habilitats per commoure amb la seva tècnica sobre la superfície d’un llenç, mitjançant el bon coneixement dels materials i la composició i la tècnica, els aspectes bàsics i essencials que vénen amb l’ofici del pintor i en una bona obra, com la part narrativa amb l’humanisme en forma de mimesi. Una mostra que simbolitza la realitat a través de l’art. Una mostra per experimentar la catarsi de determinats sentiments.

L’exposició es podrà visitar fins al 16 de desembre a l’Espai Cultural del Fòrum Berger Balaguer amb entrada lliure i en el seu horari habitual (de dijous a dissabte de 18h-20h i diumenges i festius de 12h-14h i de 18h-20h). El darrer dia se subhastarà una de les obres exposades en benefici d’Òmnium Cultural.