La Fundació l’Espiga estrena un vehicle adaptat pels seus usuaris gràcies a l’ajuda de la Fundació Pinnae

  • La Fundació l’Espiga ha pogut posar en marxa aquest nou servei de transport gràcies a l’ajut de la Fundació Pinnae en el marc de la seva convocatòria de projectes a l’impuls social del territori
  • El vehicle adaptat dotarà a la Fundació l’Espiga de l’autonomia necessària per a realitzar sortides amb els seus usuaris i flexibilitzar el pla de sortides lúdiques de tots els serveis de la fundació

La Fundació Pinnae dóna molta importància a totes les persones i entitats que desenvolupen una gran tasca social i, en una aposta ferma de suport a projectes socials a la Vegueria Penedès, l’any 2018 es va iniciar la Convocatòria d’Impuls Social al territori amb la voluntat de donar suport als col·lectius més vulnerables.

La Fundació l’Espiga va ser una de les entitats que va rebre suport de la Fundació Pinnae pel projecte d’adquisició d’un vehicle adaptat per a persones amb diversitat funcional.

Avui dimarts 14 de gener de 2020 s’ha inaugurat la furgoneta que preveu beneficiar a més de 117 persones amb diversitat funcional de diferent índole i que servirà per realitzar sortides i excursions ja sigui a l’escola d’educació especial, al centre ocupacional, al centre de dia o a les residències. Tal com comentava la directora del centre, Montserrat Roca, la compra del vehicle era “una assignatura pendent del la Fundació, que fins ara no havíem dut a terme perquè teníem altres prioritats”.

unnamed (2)

Gràcies a l’ajut de Pinnae, la Fundació l’Espiga obre un nou servei de transport amb els avantatges que comporta, flexibilitat i eficiència d’organització de sortides i major seguretat pels usuaris. Tenir un vehicle propi ajudarà a minimitzar les despeses en totes les sortides i sobretot potenciarà l’autoestima dels usuaris atesa la possibilitat de fer sortides de forma més continuada. El president de Pinnae, Martí Solé, es mostrava molt satisfet per poder ajudar a la institució i agraïa a la seva directora la tasca que fan durant l’any.

Amb el vehicle adaptat s’espera tenir autonomia total a l’hora d’organitzar sortides amb els usuaris deixant de dependre d’una empresa externa de transport, amb llibertat i flexibilitat en l’organització i moviments de la nostra societat.

Tanmateix, el president del Consell Comarcal, Xavier Lluch, es mostrava molt satisfet de “formar part del patronat de la Fundació l’Espiga i veure com treballa per a millora dels col·lectius més vulnerables”.

La Fundació L’Espiga treballa en l’atenció integral a les persones amb diversitat funcional en tot el seu cicle vital, facilitant-los les eines adequades per a que, en la mesura de les seves possibilitats, siguin més autònoms i puguin participar dels diferents àmbits de la vida quotidiana.

La Fundació Pinnae continua recolzant programes destinats als col·lectius especialment vulnerables, donant resposta als reptes de la societat actual.

▶️ Coneix el projecte de la Fundació l’Espiga,

guanyador de la convocatòria 2018 d’impuls social pel territori de la Fundació Pinnae

Reportatge de RTVVilafranca