I després del centenari, què?

Passada la celebració del centenari de la residència Inglada Via, el president de Pinnae, Martí Solé, fa una valoració sobre com ha anat la celebració i quins són els reptes que planteja.

 

 

 

 

“Després de mesos enfeinats amb la programació d’actes i activitats per a celebrar el centenari de la residència Inglada Via i haver-lo acabat -des del meu punt de vista- de la millor manera possible, ara toca fer balanç del que ha suposat aquesta celebració i què ens plantegem a partir d’ara.

Primer de tot, he d’admetre que a hores d’ara se’m fa estrany no tenir cap activitat relacionada amb el centenari programada a la meva agenda. Certament han estat uns mesos molt intensos amb molts actes als quals anar i moltes alegries compartides. Crec que mai oblidaré les sensacions viscudes durant aquests mesos. En recordo una especialment -entre moltes d’altres- el dia de la cloenda, en un auditori Berger i Balaguer ple a vessar, amb la presència de la vicepresidenta Munté, l’alcalde i altres autoritats. Recordo especialment  el moment de la projecció del vídeo musical: els comentaris, les rialles contingudes, alguns crits d’emoció… va ser un gran moment que fan que la tasca que fem les persones del  patronat cobri encara molt més sentit. Deixeu-me apuntar, en referència al vídeo musical (el qual us convido a visualitzar a través de YOUTUBE), que es tracta d’una prova més del meu inexistent -deixeu-me dir-ho així- sentit del ridícul ja que un servidor (junt a la resta del patronat de la Fundació Inglada Via) deixa palesa la seva “especial habilitat” apareixent-hi ballant… en favor d’una bona causa, això sí.

Ara que hem començat el 2017, i tinc l’agenda ben buida d’actes i festejos, em plantejo quin és el repte que ens hem de fixar per a Inglada Via aquest 2017 i els propers anys. Com bé sabreu, Inglada Via és una llar que acull en règim residencial i centre de dia a persones d’avançada edat de la comarca, oferint-los l’assistència integral, humana i professional per a què puguin viure amb el confort, seguretat i tranquil·litat que necessiten. Des del 1957, Caixa Penedès va donar-li suport, tot  garantint-ne la viabilitat econòmica i efectuant importants obres de remodelació i ampliació. Amb els canvis en el sector de la banca, des del  2013 és la Fundació Pinnae qui ha assumit el compromís de garantir la gestió i la sostenibilitat de la residència.

És en aquest sentit, com a president de la Fundació Pinnae, que penso com han de ser els propers anys a Inglada Via. Penso que la celebració del centenari ha estat una excel·lent oportunitat d’obrir les portes de la institució per fer veure al teixit penedesenc la tasca de la residència i compartir-la amb tots. A partir d’ara, doncs, ens queda el repte d’assegurar la qualitat de servei que hem ofert fins ara, garantint la qualitat de vida de les persones residenciades a través d’una política d’atenció centrada en els interessos de la persona, i tot, amb els cànons de sostenibilitat econòmica que requereix una organització com Inglada Via. Per a Pinnae, Inglada Via és una part molt important de la seva tasca i de la seva raó de ser, i coma  tal, li desitja el millor dels futurs i per això continuarà vetllant perquè això sigui possible amb les màxims criteris de rigor, transparència, professionalitat i solvència.

Des de Pinnae no podem fer cap altra cosa que congratular-nos per aquesta celebració i agafar més forces i energies per a continuar treballant per vetllar pels interessos d’aquesta centenària residència. Per molts anys més, Inglada Via! 

Martí Solé Bordes – president

Aquest article va ser publicat al setmanari 3 de vuit, el 3 de febrer de 2017

Recull audiovisual del què ha estat la celebració d’aquest centenari

 

 

Vídeo resum dels actes que han servit per commemorar els 100 anys de la Residència Inglada Via, que compta amb el suport de la Fundació Pinnae, i que han projectat la seva tasca portes enfora (produït per PuntTV Comunicació Audiovisual)

 

Vídeo musical Lipdub Inglada Via (produït per PuntTV Comunicació Audiovisual)

 

Making of Lipdub Inglada Via (produït per la Productora de la Fundació Mas Albornà)