La Fundació Pinnae impulsa 10 projectes socials de la Vegueria Penedès amb 200.000€

La Fundació Pinnae ha fet públic els 10 projectes guanyadors de la II Convocatòria Impuls Social pel Territori. La convocatòria va estar oberta del 30 d’abril fins el passat 21 de maig i els projectes els van poder presentar totes aquelles entitats que treballen amb l’objectiu d’ajudar a les persones i col·lectius més vulnerables i que es desenvolupen dins les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Baix Penedès i el Garraf.

Des de la Fundació Pinnae s’ha valorat molt positivament la resposta d’aquesta segona convocatòria de les entitats socials del territori, ja que s’han recollit a un total de 37 projectes duts a terme a la Vegueria Penedès.

Amb l’ajuda i l’assessorament de la Fundació Pere Tarrés, entitat reconeguda i amb una llarga experiència en aquest tipus d’accions, s’ha fet l’avaluació final dels projectes seguint uns criteris i requisits establerts a les bases, com per exemple la seva viabilitat tècnica, la capacitat de treballar en xarxa, la viabilitat econòmica i la difusió.

En el seu conjunt, la convocatòria té una dotació econòmica de 200.000 euros, doblant l’import de la primera edició.

Aquesta línia de suport es reparteix en projectes que es desenvolupen en les quatre comarques de la Vegueria Penedès. L’assignació dels projectes guanyadors es va prendre en la sessió del Patronat de la Fundació Pinnae del dijous 25 de juliol de 2019 que, actuant com a Jurat, va atorgar els ajuts sol·licitats als projectes de les entitats següents:

PROJECTES I ENTITATS GUANYADORES CONVOCATÒRIA 2019

EL TURO – SALUT MENTAL. ASSOCIACIO DE FAMILIARS I AMICS
amb el projecte “Joves Actius” l’objectiu del qual és generar oportunitats de lleure i espais de socialització per a joves amb problemes de salut mental.
Àmbit d’actuació a l’Alt Penedès.


Logo NOU SET-300x300NOU SET EMPRESA D’INSERCIO, SCCL amb el projecte “Roba Amiga, l’outlet de les segones oportunitats” per ajudar a trobar feina en el sector del comerç (i sostenir‐la) a persones en greu situació d’exclusió laboral ja sigui per raons de malaltia mental, discapacitat i especialment per situació de multi‐problemàtica social. Es desenvoluparà a Alt Penedès i Garraf.


Logo Llambrusca - còpiaASSOCIACIO LLAMBRUSCA – ALZHEIMER PENEDES i el seu “Programa ACTIVA’T per a persones amb la malaltia d’Alzheimer i els seus familiars cuidadors”. El projecte preveu dur a terme tallers d’estimulació cognitiva, emocional i funcional (a persones afectades i cuidadores), suport psicològic individual, activitats esporàdiques com les sortides fora del centre i es desenvoluparà a l’Espai Llambrusca de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès).


Logo AECCAECC – CATALUNYA CONTRA EL CANCER que ha presentat el projecte “Suport psicològic al malalt oncològic de la comarca del Garraf i Alt Penedès” amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars facilitant la resolució de problemes i l’afrontament de situacions difícils derivades de la malaltia oncològica i/o el seu tractament. Les activitats es desenvoluparan a l’Alt Penedès i Garraf.


Logo FUNDACIÓ AMICS DE LA GENT GRANFUNDACIO AMICS DE LA GENT GRAN
amb un projecte de “Treball en xarxa per les persones grans” per tal de fomentar el voluntariat social com a eina de transformació social en la lluita contra la solitud no volguda i l’exclusió social de les persones grans.
L’acció es desenvoluparà a la comarca Garraf i Baix Penedès.


Logo GEPECGEPEC-EdC. GRUP D’ESTUDI I PROTECCIO DELS ECOSISTEMES CATALANS – ECOLOGISTES DE CATALUNYA amb el projecte “Cases d’Algú” en col·laboració amb el Centre Ocupacional Ventallat de la Fundació Santa Teresa del Vendrell i el Centre Ocupacional de la Masia de La Sínia de Calafell per tal de millorar la qualitat de vida de persones amb diversitat funcional a través d’activitats de conservació del medi natural. A nivell territorial les activitats es desenvoluparan al Baix Penedès.


Logo ACTUA sense SCCL615x615ACTUA SCCL amb el projecte “Servei d’Acompanyament Terapèutic i SocioEducatiu a les Famílies de Vilafranca i Comarca de l’Alt Penedès” que vol oferir un acompanyament a les famílies en situació de vulnerabilitat i risc per atendre dificultats en l’exercici de la criança dels fills i filles. El projecte es desenvoluparà a diversos espais de l’Alt Penedès i comptarà amb la col·laboració tècnica de la cooperativa EDUVIC.


Logo Salut mental garraf afammg - còpiaSALUT MENTAL GARRAF / AFAMMG. ASSOCIACIÓ DE FAMILIARS I AFECTATS PER MALALTIA MENTAL DEL GARRAF que desenvoluparà el projecte “Suport i Entorn” amb l’objectiu d’oferir ajut a les persones amb problemes de salut mental en l’entorn més proper i facilitar el seu desenvolupament com a persona. A nivell territorial es desenvoluparà a la comarca del Garraf amb les sinèrgies necessaries a territoris propers.


logo-vector-creu-rojaCREU ROJA amb el projecte “Apropa’t” que té per objectiu donar el suport i la informació “in situ” dels recursos existents que té la xarxa territorial a persones majors de 65 anys que es troben en zones disperses geogràficament.
El projecte preveu adaptar una unitat mòbil d’intervenció que es desplaçarà per les comarques de l’Alt Penedès, Anoia i Garraf.


Logo Fundació Sant Antoni AbatFUNDACIO PRIVADA SANT ANTONI ABAT desenvolupant el projecte “EnMulFi ‐ Entorns Multisensorials i Fibromiàlgia” amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones afectades per fibromiàlgia i del seu entorn immediat i crear un nou camp de treball i d’intervenció de cara a aquesta població. El projecte es durà a terme a l’Hospital de Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú (Garraf) i a la Unitat de Fibromiàlgia de l’Hospital d’Igualada (Anoia).


Per part de la Fundació Pinnae s’ha destacat la bona feina de les entitats socials que estan treballant constantment per a les persones més desafavorides del territori, ja que tots els projectes han obtingut unes puntuacions molt bones seguint els criteris d’avaluació de la convocatòria.

L’àmbit dels projectes que es buscaven tenien com a objectiu la intervenció social, adreçant-se prioritàriament a persones en situació de pobresa o en risc d’exclusió social, persones en situació de malaltia, persones amb discapacitat i/o problemes de salut mental, persones grans i persones amb necessitats sòcio-educatives.

En la roda de premsa de presentació el passat mes d’abril, Martí Solé, President de la Fundació Pinnae, ja va avançar que la convocatòria tindria continuïtat en els següents anys “un camí iniciat el 2018 que aquest any ha fet un esforç en doblar la quantitat econòmica a 200.000€ i que esperem que puguem repetir en els pròxims anys”. El Director Tècnic de la Fundació Pinnae, Antoni Gistau, va recordar també que “la Fundació Pinnae reforça el seu fort compromís adquirit amb el teixit social de la Vegueria Penedès i la seva intenció de donar resposta als reptes socials que sovint són poc visibles”.