Gran participació en els darrers actes del centenari de la Residència Ingalda Via

El passat dissabte 19 de novembre la Residència Inglada Via va realitzar una Jornada de Portes Obertes gratuïtes amb la finalitat de donar a conèixer aquesta institució. Aquesta jornada va tenir l’afluència d’un gran nombre de persones que van poder gaudir d’una visita guiada a càrrec dels diferents professionals i explicació del model assistencial que es treballa a la residència, detallant les activitats que s’hi duen a terme i visitant els diferents espais i equipaments.

Seguidament, el 23 de novembre va tenir lloc la darrera sessió del Cicle de Conferències de la Residència Inglada Via i que, malgrat el temps, va aplegar moltes persones interessades en prevenir un envelliment el més saludable possible. Antoni Maria Cervera, metge especialista en geriatria i medicina interna, va ser el conferenciant i va donar diferents consells per com dur-ho a terme.

Aquestes xerrades gratuïtes a càrrec de diferents experts que va oferir Inglada Via van ser també emmarcades en la celebració del seu centenari i van tenir especial acolliment.

Conferència sobre l'Alzheimer - Residència Inglada ViaLa primera conferència va ser a càrrec de la Sra. Eulàlia Cucurella, Presidenta de la Fundació Alzheimer Catalunya. Durant la conferència, la ponent va parlar de la importància en la comunicació, tant verbal com no verbal, com a eina bàsica per atendre les persones amb Alzheimer i també va oferir eines per entendre i comprendre les persones amb deteriorament cognitiu, sempre sense perdre referència de com havien estat abans de la malaltia.
La segona conferència va ser a càrrec de Joan Solé, historiador vilafranquí que va explicar les raons que van conduir a la fundació de l’asil Inglada Via, la seva trajectòria al llarg de la història i la petjada de les religioses Josefines en aquest període de temps.

Els actes del centenari finalitzaran el proper 19 de desembre a l’Auditori del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae amb un emotiu i significatiu acte de cloenda el qual comptarà amb la presència de la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i portaveu del Govern Neus Munté. L’acte, que requereix d’inscripció prèvia a la recepció de l’Inglada Via, preveu repassar el que ha significat el centenari, i també presentarà el vídeo musical (lipdub) que es va enregistrar el mes d’octubre, així com el calendari social dedicat a la gent gran activa que ha promogut juntament amb la Fundació Mas Albornà.