La subhasta d’una obra clourà l’exposició de Cathrine Bergsrud aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana és l’últim per visitar l’exposició ‘Entre Cel i Sòl’ de Cathrine Bergsrud, una mostra de quadres a l’oli de la pintora noruega que ha presentat la seva obra més recent, realitzada expressament per a l’ocasió, una obra inspirada dels colors i la llum del Penedès.

L’exposició es pot visitar fins aquest diumenge 16 de desembre al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca, amb accés totalment lliure de 18h a 20h de dijous a dissabte, i de 12h a 14h i de 18h a 20h el diumenge.

Tal i com l’autora de l’obra va exposar en la seva inauguració, aquest dissabte a les dos quarts de set de la tarda, es realitzarà la subhasta d’una obra que l’autora ha volgut donar en benefici de la tasca d’Òmnium Cultural. La pintura és protagonitzada per una dona integrada al paisatge i les vinyes, que a mesura que avança el dia ha de morir per néixer de nou. Una obra plena de simbolismes:

unnamed-12

L’acte de la subhasta, començarà amb un breu comentari de la motivació de la donació per part de l’artista, seguirà amb la presentació de la subhasta a càrrec de Rosa Vendrell i finalitzarà amb unes paraules d’agraïment i tancament de l’acte per part del vicepresident de d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri. L’acte clourà amb una copa de cava pels assistents.

Cathrine Bergsrud, nascuda a Noruega el 1969, viu i treballa a Catalunya des del 1991. Actualment viu i treballa al poble de Torre Ramona, Subirats. Parcialment autodidacta, a més d’estudiar amb el reconegut pintor Odd Nerdrum, va aprofundir en l’obra i el llegat del seu Mestre durant anys, abans de comissariar l’exposició “Odd Nerdrum and the Nerdrum school” al MEAM de Barcelona el 2015. També ha col·laborat amb aquest museu en diferents treballs i projectes com ara ser l’amfitriona i traductora privada d’Odd Nerdrum durant els dies de reunions del jurat del concurs “Figuratives” el 2013 i el 2015, on Antonio López i Lita Cabellut també formaven part del jurat entre d’altres pintors reconeguts internacionalment.