L’Espai Cultural Fòrum Berger acull l’exposició retrospectiva de l’artista Vives Fierro “Cronologia d’una pinzellada”

  • La Fundació Pinnae inaugurarà el divendres 9 de febrer a les 19h l’exposició dedicada al pintor ANTONI VIVES FIERRO amb una selecció cronològica de la seva col·lecció particular
  • ‘Cronologia d’una pinzellada’ estarà exposada fins al 17 de març a l’Espai Cultural Fòrum Berger, situat a la Rambla Nostra Senyora, 6 de Vilafranca del Penedès


Antoni Vives Fierro (1940, Barcelona) ha convertit l’art com a part integral de la seva existència, és un artista especialitzat en paisatges urbans i se’l coneix per ser el pintor de les ‘Barcelones’ en totes les seves facetes i escenaris.

Col·leccionista de ciutats com Londres, Venècia, Nova York i l’Havana… cròniques visuals i subjectives de figuració urbana i realista. Olis on l’artista adhereix cartons, retalls de diari i revistes que creen una atmosfera d’irrealitat sota una pinzellada enèrgica d’estil postimpressionista.

Inicia la seva carrera a mitjans dels anys cinquanta. Una vida d’artista dedicada a la pintura com a ofici i a l’art amb una profunda vocació. Una carrera fructífera i plena de creativitat, un intens recorregut a la recerca d’un llenguatge propi, que si bé encaixa en el figurativisme i en la tècnica impressionista, el seu gest abraça l’expressionisme.

Obstinat, coherent i lleial en la seva forma de ser i actuar que l’ha convertit en un paisatgista urbà per excel·lència, però no només això. Aquesta exposició fa una pinzellada cronològica sobre les seves obres amb una selecció de la seva col·lecció particular, des dels seus inicis, una trajectòria que parteix de la seducció poètica de la realitat, dels paisatges, per passar al moviment de les escenes, tant si es tracta dels Encants de Barcelona, com els carrers de Londres, París, Venècia i tantes altres ciutats pintades, i del seu estimat Penedès. El seu estudi envoltat de vinyes li permeten treballar gaudint plenament de la pintura, lluny del brogit de la ciutat. Aquesta residència li ha permès crear vincles molt estrets amb el Penedès, i és on ara ja viu de forma permanent. Una vida dedicada a la pintura i treballant amb perseverança per difondre la seva obra desenvolupant una vida social intensa, que el porta a declarar que ha gaudit d’un mecenatge plural que ha estat fonamental per fer possible aquest llarg trajecte.

La mostra ‘Cronologia d’una pinzellada’ estarà exposada fins al 17 de març a l’Espai Cultural Fòrum Berger, en horari de dijous a dissabte de 18 h a 20 h, diumenge i festius de 12 h a 14 h i de 18 h a 20 h.