El Fòrum Berger Balaguer acull una exposició dedicada al món del foc i els diables en motiu de Diabòlic 2021

L’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae, acull una exposició d’imatges del fotògraf DGC Fotografia, que es podrà visitar del 29 d’abril fins el 13 de juny. La mostra que s’emmarca dins els actes del Diabòlic que organitza el Ball de Diables de Vilafranca, porta per nom “Retrats sota el Foc”.

“Retrats sota el Foc” és la culminació d’un projecte fotogràfic que rau en l’essència i idiosincràsia dels Balls de diables tradicionals de casa nostra. Aquests elements tan propis de les nostres festes majors ens regalen detalls i moments que van més enllà de les espurnes, colors i soroll. Aquests inputs i el sentiment de la gent que els aglutina sempre regalen moments màgics que al fotògraf li agrada captar.

Durant aquests anys i gràcies a aquest projecte l’artista ha pogut aprendre, descobrir i conèixer les diferents característiques de cada model d’actuació segons la població tot i que tots ells combreguen en un mateix denominador comú: la representació del bé i el mal. Una representació que de temps ençà sempre ha estat en la memòria col·lectiva de la societat i així s’ha anat transmetent de diversa manera segons la disciplina a què ens referim. Ara bé, en el món de la fotografia mancava un treball que centrés la importància en la gent que conforma aquestes representacions festives, però des del vessant de les emocions i els sentiments que tenen lloc durant les processons, cercaviles, correfocs o escenificacions dels actes sacramentals.

La mostra és un viatge enmig d’un seguit de retrats de vilatans que uns dies assenyalats a l’any tenen com afició el foc festiu i esdevenen partícips directa o indirectament baixant a les places i als carrers fent notori que allà s’hi està esdevenint festa.

És en aquest sentit que es vol transportar a l’espectador instant com la concentració i serenor d’aquell segon abans de l’encesa, l’anhel de no estar allà sota el foc o l’eufòria en la seva màxima expressió.

DGC Fotografia surt de les inicials de Daniel Garcia Crespo, nascut el 1995 a la Roca del Vallès. Apassionat i amant de la fotografia des de petit, va començar de forma autodidàctica i amb posterior formació en grau superior d’il·luminació, captació i tractament de la imatge, transformant el seu hobby en una forma de vida.

Daniel s’implica al 100% a cada un dels projectes que realitza captant els moments i la seva essència, per tal de poder tornar a aquells instants i poder reviure’ls. Perquè la fotografia no deixa de ser això, un bitllet a un moment passat on ens transmet aquells sentiments que vam viure i transmetre, i això és el que transmet amb les seves fotografies i projectes.

La mostra es pot visitar a l’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de  Fundació Pinnae, del 29 d’abril fins el 13 de juny en horari de dijous a dissabte de 18h a 20h i diumenges i festius de 12h a 14h i de 18h a 20h.

L’aforament serà limitat segons la normativa vigent i amb entrada lliure i gratuïta. És obligatori l’ús de mascareta per accedir a l’espai.


 

RETRATS SOTA EL FOC, exposició de fotografia

Del 29 d’abril al 13 de juny
Obertura de portes: dijous 29 d’abril a les 18h amb presència dels Diables de Vilafranca

Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer
Rambla Nostra Senyora, 6 de Vilafranca del Penedès