EXPOSICIÓ FOTOGRAFIA – MERCATS DEL MÓN per Jordi Llorens i Estapé

A partir del proper dia 5 de febrer es podrà viure, olorar trepitjar i conèixer els Mercats i la seva gent, a través de les imatges de gran format del fotògraf i viatger  Jordi Llorens.

Els mercats estan vinculats a l’origen de les civilitzacions. La importància dels mercats, per tant, és tan gran que mereix dedicar-li una exposició. Una exposició que intenti recollir l’esperit dels mercats, aquest món bigarrat de colors i olors. Una exposició que intenti construir un mercat del món, entenent que tots els mercats compleixen una funció semblant: la mateixa diversitat de pobles i cultures que configuren el món.

Els reportatges fotogràfics que Jordi Llorens i Estapé ha realitzat per països dels cinc continents són la base d’aquesta exposició. Fotografies que han sabut captar l’ambient i el color, les mirades de la gent i el bullici de la col·lectivitat. I la gran diversitat d’usos i costums de la gent que es passeja i viu la seva vida al mercat.

«Mercats del món» està dividida en panells on es reflecteixen els tres temes principals dels mercats:

El cor antic dels pobles i ciutats : cada cultura té els seus espais. Espais oberts i espais tancats, mercats sobre l’aigua calenta d’orient i mercats sobre la pols de l’Àfrica seca. La diversitat dels espais del mercat és la diversitat de cultures i civilitzacions. Però sempre són espais de trobada, de cultura.

Un món de colors i olors : cada cultura té els seus productes i totes les cultures comparteixen uns productes bàsics . Les espècies orientals es combinen amb la carn i el peix; mil ornaments i peces tèxtils ocupen els basars; les fruites i les verdures exhalen els seus perfums naturals. Els mercats són un intercanvi de maneres d’afrontar la subsistència.

Maneres d’entendre la vida: races diverses, llengües diverses, costums diversos. Homes que dormen sota els tendals. Persones esperant, somrient, traficant. De sol a sol. Persones que viuen la seva vida al mercat. Mirades profundes, agusades, alegres, tristes: mirades del món.

Aula de Cultura Fòrum Berger Balaguer

Rbla. Nostra Senyora, 6  – Vilafranca del Penedès

Dates del 5 febrer al 27 de març

Horaris :   Dijous a dissabtes de 18 a 20 h.

  Diumenges i festius de 12 a 14 i de 18 a 20 h.